بررسی آغازگرهای متنی در داستانهای قرآنی نوجوانان مطالعه موردی:اصحاب کهف و قارون

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی متن‌پژوهی ادبی با عنوان نگاهی تازه به ادبیات کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه بهرامی رهنما

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد یادگار امام خمینی ره شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

هلیدی در دستور نقشگرای نظام مند خویش بر آغازگرهای متنی تاکید فراوان دارد که به وسیله آن، زنجیرههای موجود در توالی های موجود در یک گفتمان شکل میگیرد و درنهایت، منجر به انسجام و پیوستگی یک متن میگردد. از این روی، جستار حاضر با روش توصیفی- تحلیلی، مساله انواع آغازگرهای متنی را در داستانهای قرآنی نوجوانان(مطالعه موردی: داستانهای اصحاب کهف و قارون) مورد بررسی قرار داده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که در هر دو داستان، بسامد آغازگر ساده، بیش از آغازگر مرکب است؛فراوانی آغازگر ساده، مبین آن است که هر چقدر بندها، سادهتر آغاز گردد، تاثیر بسزایی در فهم، درک و جذب مخاطبان نوجوان خواهد داشت. در میان آغازگرهای مرکب، آغازگر بینامتنی، بسامد بسیاری نسبت به آغازگر بینافردی در هر دو داستان دارد. اغلب آغازگرهای متنی، از نوع ساختاری هستند که در به وجود آوردن انسجام متنی کمک فراوانی کرده است. در هر دو داستان، اغلب بندها، دارای آغازگر بینشان هستند.

کلیدواژه ها

هلیدی، آغازگرهای متنی، اصحاب کهف، قارون، آغازگر بینشان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.