نقش سبک های فرزند پروری مادران در پیش بینی مهارت های اجتماعی دانش آموزان پایه ششم دختر شهرستان فومن
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: CPESCONF02_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1563
نویسندگان
کارشناسی ارشد روان شناسی دانشگاه آزاد رشت، آموزش و پرورش شهرستان فومن
کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، آموزش و پرورش شهرستان فومن
کارشناسی ارشد روان شناسی دانشگاه آزاد رشت، آموزش و پرورش شهرستان فومن
چکیده
تعلیم و تربیت، اگر به دنبال پرورش انسان های رشد یافته باشد، که هست، ناچار باید مساله رشد اجتماعی را به عنوان یکی از زمینه های فعالیت خود مورد ملاحظه قرار دهد. بدون شک اهمیت و نقش نهاد خانواده به عنوان اولین جایگاه اجتماعی و مهمترین عامل تعیین کننده رفتار کودکی بر کسی پوشیده نیست. پژوهشگران نشان داده اند که در بین عوامل مختلف رشد اجتماعی و ذهنی کودکان و نوجوانان، شیوه های فرزندپروری والدین، از مهمترین و ساده ترین عوامل محسوب می شود. سبک های فرزندپروری روش هایی هستند که والدین در برخورد با فرزندان خود اعمال می کنند . این سبک ها در شکل گیری و رشد شخصیتی و رفتاری آن ها تاثیر فراوان و عمیقی دارد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی رابطه سبک های فرزند پروری مادران در پیش بینی مهارت های اجتماعی دانش آموزان می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی است. جامعه آماری انتخاب شده دانش آموزان دختر پایه ششم شهرستان فومن می باشند، که تعدادشان 380 دانش آموز می باشد و 200 دانش آموز به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه (شیوه های فرزند پروری بامریند، 1973)، مهارت اجتماعی ماتسون و همکاران، 1983)، استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد سبکهای فرزندپروری سهل گیرانه و استبدادی با مهارت های اجتماعی رابطه منفی و معنادار دارند ( 0 / 01> P). همچنین سبک فرزندپروری اطمینان بخش با مهارت های اجتماعی رابطه مثبت و معنادار دارد ( 0 / 05> P). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد سبک فرزندپروری اطمینان بخش به صورت مثبت قادر است 5 درصد تغییرات مهارت های اجتماعی دانش آموزان را پیش بینی کند ( 0 / 01> P).کلیدواژه ها
سبک فرزندپروری، مهارت اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.