تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی بر افزایش عزت نفس مورد مطالعه: دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان سرپل ذهاب، سال 1395

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: CPESCONF02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله دارابی

کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی

فرهاد حسینی

کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی

چکیده

زمینه و هدف: عزت نفس از جمله مفاهیمی است که به دلیل اهمیت آن در رشد و تقویت خود باوری و نگرش مثبت به جهان، از اهمیت بسیاری برخوردار است، مشاوره گروهی شناختی به عنوان موثرترین درمانهای روانی- اجتماعی برای بهبود عزت نفس پیشنهاد شده است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی بر افزایش عزت نفس دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان سرپل ذهاب صورت پذیرفته است. روش: این پژوهش با عنوان تاثیر مشاوره گروهی با رویکرد شناختی بر افزایش عزت نفس دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان سرپل ذهاب متوسطه با حجم نمونه 30 نفری (15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل از دانش آموزان سال اول متوسطه که با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده اند، صورت پذیرفته است. روش مورد استفاده ما در این پژوهش روش شبه آزمایشی است، که متداول ترین روش در پژوهش های علوم رفتاری میباشد. ابزار اندازه گیری متغیرها در این پژوهش پرسشنامه استاندارد کوپر اسمیت بوده که پایایی این پرسشنامه نیز به روش آزمون آلفای کرونباخ 0 / 78 محاسبه و تایید گردید. این پژوهش در پاسخ به این پژوهش در پاسخ به 5 فرضیه صورت پذیرفته است که کلیه این فرضیات تایید و تجزیه و تحلیل آماری این پژوهش بر اساس ماهیت داده ها و شیوه بیان فرضیات در قالب آزمون تحلیل کوواریانس با نرم افزار آماری SPSS صورت گرفته است. یافته ها: یافته های این پژوهش نشان داد که مشاوره گروهی با رویکرد شناختی بر افزایش عزت نفس، عزت نفس عمومی، عزت نفس اجتماعی و عزت نفس شغلی تحصیلی دانش آموزان موثر بوده و همچنین اثر به جود آمده از مشاوره گروهی با رویکرد شناختی بر افزایش عزت نفس دانش آموزان در بستر زمان محفوظ است

کلیدواژه ها

مشاوره گروهی با رویکرد شناختی، عزت نفس، عزت نفس عمومی، عزت نفس اجتماعی و عزت نفس شغلی تحصیلی، شهرستان سرپل ذهاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.