طراحی، ساخت و تحلیل عملکرد یک سامانه آب شیرین کن خورشیدی برای مصارف خانگی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: ISME27_493
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1749
نویسندگان
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان
چکیده
استفاده از انرژی خورشیدی در فرآیندهای آب شیرین کن حرارتی یکی از کاربردهای مهم و روزافزون انرژیهای تجدیدپذیر است. هدف این پژوهش، شیرین سازی آبشور به روش تقطیر و با کمک انرژی خورشید میباشد. جریان آبشور در امتداد سطح زیرین یک صفحه خورشیدی فتوولتاییک وارد میشود. آبشور به وسیله ی انرژی خورشیدی حرارت داده میشود و به سمت بخش نمک زدایی سیال هدایت میشود. پس از گرمایش آب شور در دستگاه نمک زدایی، سیال به حداقل دو جریان مجزا تقسیم میشود. جریان بخش اول شامل آبشور غلیظ و جریان بخش دوم بخارآب میباشد. جریان آبشور ورودی پیش از ورود به دستگاه تصفیه سیال به وسیله ی صفحه ی خورشیدی فتوولتاییک گرم و همچنین دو جریان بخش اول و دوم پیش گرمایش میشود.جهت طراحی این سامانه که شامل مبدل حرارتی و محفظه تبخیرآب میباشد، ابتدا خواص ترمودینامیکی محلول آبشور محاسبه شده است و سپس بر مبنای قوانین انتقال حرارت ابعاد مبدل تعیین میشود. در ساخت دستگاه به مسائلی از جمله آب بند بودن، مقرون به صرفه بودن و ایمن بودن آن توجه شده است. نمونه ای از آبشور منطقه دیزیچه در استان اصفهان انتخاب شده است که نتایج آزمایش آن قبل و بعد از تست گرفته شده است. نتایج نشان میدهد تاثیر افزایش شوری آب ورودی به 2 برابر بر ضریب عملکرد دستگاه کمتر از 2 درصد است.کلیدواژه ها
صفحه خورشیدی فتوولتاییک، دستگاه تصفیه، آب شیرین کن، مبدل حرارتی، مصارف خانگیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.