بررسی عددی شار حرارتی بحرانی در متمرکز کننده فرزنل خطی از نوع تولید مستقیم بخار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_448
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه صالحی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مکانیک، تهران، ایران

آرش میرعبداله لواسانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مکانیک، تهران، ایران

رامین مهدی پور

دانشگاه تفرش، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مکانیک، مرکزی، ایران

چکیده

در دهه های اخیر نیروگاه های خورشیدی به علت مصرف سوخت کم نسبت به نیروگاه های برقی، زیست دوست بودن و استفاده از منبع غنی خورشید، مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین به منظور چلوگیری از آسیب رسیدن به محیط زیست، در این نیروگاه ها آب خالص بعنوان سیال انتقال حرارت جایگزین روغن های صنعتی شده است که تحت عنوان سیستم های تولید مستقیم بخار از این نیروگاه ها نام برده می شود.در این مقاله انتقال حرارت و میزان شار حرارتی بحرانی در متمرکز کننده خطی از نوع فرزنل مورد بررسی و تحلیل واقع شده است. با توجه به وجود آب خالص بعنوان سیال انتقال حرارت، جریان سیال شامل سه بخش تک مایع، جوشش سرد و دو فاز می باشد . در این تحقیق تحلیل انتقال حرارت با استفاده از کد نویسی برای این سه بخش در دو حالت تک لوله و دو لوله و همچنین برای سه دبی متفاوت انجام شده است. نکته مهم در این تحقیق نحوه تعیین شار حرارتی بحرانی بوده که با مقایسه نتایج شار حرارتی ورودی به سیال و کیفیت بخار و داده های موجود در جدول 1LUT، مقدار شار حرارتی بحرانی تعیین می گردد. در انتهای تحلیل صورت گرفته، کاهش 1.6 درصدی دمای سطح داخلی لوله، افزایش 21.6 درصدی طول نقطه شار حرارتی بحرانی و افزایش 9 درصدی کیفیت بخار در حالت دو لوله نسبت به حالت تک لوله به دست آمده است.

کلیدواژه ها

تحلیل انتقال حرارت، متمرکز کننده خطی، نیروگاه فرزنل، تولید مستقیم بخار، شار حرارتی بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.