استفاده از روش آنالیز حساسیت آماری جهت تعیین پارامترهای موثر بر تغییر شکل پلاستیک اکستروژن در کانالهای زاویه دار پیچشی صفحه ای

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین طاهری

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی اراک، ایران، اراک، دانشگاه اراک

مهدی مدبری فر

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی اراک، ایران، اراک، دانشگاه اراک

سیدحسن بطحائی

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی مکانیک ، دانشکده فنی و مهندسی اراک ، ایران، اراک، دانشگاه اراک

رضا زهره وند

دانشجوی کارشناسیارشد، گروه مهندسی مکانیک ، دانشکده فنی و مهندسی اراک ، ایران، اراک، دانشگاه اراک

چکیده

فرآیند تغییر شکل پلاستیک شدید نیز همانند هر فرآیند تولیدی دیگر در صنعت نیازمند بیشترین مقدار کیفیت و بهره وری است. از روشهای نوین تغییر شکل پلاستیک شدید اکستروژن در کانالهای زاویه دار پیچشی صفحه ای است. برای بالارفتن میزان کیفیت و کاهش هزینه های اقتصادی از تکنیک طراحی آزمایشها استفاده شده است. با استفاده از روش رویه پاسخ چهار متغیر ورودی تحت عنوان زاویه پیچش، شعاع، زاویه کانال و ضریب اصطکاک استخراج شده است و معادلات رگرسیون هر یک از آنهای برای خواص مکانیکی نمونه های تولید شده از این روش استخراج شده است. طراحی آزمایشها یک تکنیک بسیار کارآمد برای افزایش کیفیت و کاهش هزینه های اقتصادی است. دراین مقاله کرنش و نیروی بیشینه که تحت تاثیر این متغیرهای ورودی تعریف شده اند با استفاده از روش آنالیز حساسیت آماری ای-فست مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته اند. اثر هر یک از متغیرهای ورودی بر تغییرات کرنش و نیروی بیشینه مشخص شده است، کرنش بیشینه تحت تاثیر عمده ی ضریب اصطکاک قرار گرفته است و یک رابطه ی خطی مستقیم با تغییرات آن دارد. اما نیروی بیشینه در یک حالت متعادل از تاثیر متغیرهای ورودی قرار گرفته است. همچنین اثر کمی هر یک از متغیرهای ورودی با استفاده از روش آماری ای-فست به دست آمده است. ضریب اصطکاک با میزان %86 و زاویه پیچش با 42% بیشترین تاثیر را بر روی کرنش و نیروی بیشینه گذاشتهاند.

کلیدواژه ها

آنالیز حساسیت، روش آماری ای- فست، طراحی آزمایشها، تغییر شکل پلاستیکی شدید، اکستروژن در کانالهای زاویه دار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.