اثر ارتعاش اولتراسونیک در فرآیند فرزکاری ارتعاشی بر روی فولاد AISI-4340

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید امینی

دانشگاه کاشان، دپارتمان مکانیک

محمد براهنی

دانشگاه کاشان، دپارتمان مکانیک

علیرضا طرفه نژاد

دانشگاه کاشان، دپارتمان مکانیک

چکیده

فرآیند ماشینکاری مافوق صوت دوار از جمله روشهای نوین میباشدکه در محدوده گسترده ای از صنعت شامل هوافضا، خودروسازی، وسایل ورزشی، تجهیزات پزشکی، الکترونیک، اپتیک و غیره، کاربرد دارد و در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. فرآیند فرزکاری مافوق صوت دوار یک فرآیند ترکیبی میباشد که با افزودن ارتعاش با فرکانس بالا به روش سنگزنی سنتی ایجاد می شود. ماده دوغاب در فرآیند فرزکاری مافوق صوت با دانه های ساینده چسبیده بر روی ابزار هسته دار در حال چرخش در فرآیند فرزکاری مافوق صوت دوار جایگزین شده استمعمولا. قطعات دارای شکنندگی و سختی بالا را برای فرآیند فرزکاری مافوق صوت دوار انتخاب می نمایند. قطعه کاراز جنس فولاد 4340 می باشد. فولاد آلیاژی 4340 یک فولاد آلیاژی با مقاومت بالا درجه حرارت بالا و حاوی کروم، نیکل و مولیبدن است. این قطعه به صورت یک دیسک گرد در آزمایشات مورد استفاده قرار گرفت. تستها بر روی دستگاه کنترل عددی سه محوره کنترل همزمان ساخت کشور چین انجام شد. به منظور اندازه گیری نیروها، از دینامومتر نوع کیستلر1 مدل 9257B استفاده شده است. ابزار بکار گرفته شده تیغچه فرز سر تخت یکپارچه الماسه، به قطر 4 میلیمتر، ساخت شرکت آلمان بود. خروجی مورد اندازه گیری، نیروی فرزکاری می باشد. به طور کلی 36 آزمایش براساس روش فاکتوریل کامل طراحی و اجرا گردید. نتایج نیروهای Fx و Fy به همراه پارامترهای فرزکاری نشان داده شده است. در این پژوهش مشاهده گردید که افزایش سرعت برشی باعث کاهش نیروی سوراخکاری اولتراسونیک نسبت به سوراخکاری معمولی میگردد. افزایش سرعت پیشروی باعث افزایش نیروی ماشینکاری در هر دو فرآیند میشود و بطور کلی، با افزایش سرعت پیشروی، نیرو در هر دو فرآیند سوراخکاری معمولی و سوراخکاری ارتعاشی افزایش یافته است. همچنین نیروی سوراخکاری هنگام استفاده از ارتعاشاتاولتراسونیک، بطور موثر کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

فرزکاری مافوق صوت دوار، نیروی ماشینکاری، فولاد 4340 ، سرعت پیشروی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.