تحلیل ارتعاشات آزاد میکرو کامپوزیتی تیموشنکو غیرکلاسیک چرخشی مقطع متغیر با در نظر گرفتن جرم متمرکز در انتها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید طاهریان

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مکانیک جامدات ،دانشکده مهندسی مکانیک ، دانشگاه کاشان

کیوان ترابی

دانشیار گروه مکانیک جامدات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان،دانشیار گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه اصفهان

مهدی محمدی مهر

دانشیار گروه مکانیک جامدات، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان

چکیده

در این پژوهش به بررسی تحلیل ارتعاشات سیستم میکرو تیر کامپوزیتی مدرج تابعی با سطح مقطع متغیر مخروطی شکل در حضور جرم متمرکز در انتهای آزاد آن پرداخته میشود. معادلات حاکم بر حرکت سیستم برای تئوری تیر تیموشنکو با استفاده از اصل همیلتون استخراج شد.3معادلات حرکت با استفاده از روش تفاضلات مربعی حل شده و فرکانس طبیعی سیستم برای حالت پیشرو و پسرو در چهار مد اول محاسبه میشود. نتایج نشان میدهد با افزایش اندیس توانی ماده مدرج تابعی مقادیر تمامی فرکانسهای پیشرو و پسرو کاهش خواهد یافت. همچنین فرکانسهای روتور به شدت به پارامتر مقیاس کوچک وابسته بوده و با کوچکترین افزایش نرخ رشد فرکانسهای پیشرو و پسرو افزایش می یابد. در عین حال با افزایش اندازهی جرم متمرکز در مورد فرکانس های پسرو فرکانس کاهش شدیدی یافته، در حالی که در مورد فرکانس های پیشرو اثر افزایش جرم سازه و اثر ژیروسکوپیک با یکدیگر در تقابل هستند. در سرعت های پایین که کوپل ژیروسکوپیک چندان بزرگ نیست افزایش جرم روتور غالب شده و با افزایش اندازه ی جرم، فرکانسهای پیشرو کاهش یافته، درحالی که در سرعت های بالا با افزایش اندازه ی کوپل ژیروسکوپیک این اثر غالب شده و با افزایش اندازه ی جرم انتهای روتور و به طبع آن افزایش مقدار اینرسی جرمی آن، فرکانس های پیشرو افزایش مییابد. همچنین با افزایش شعاع ژیراسیون جرم متمرکز، فرکانسهای پیشرو افزایش و فرکانسهای پسرو کاهش مییاید.

کلیدواژه ها

میکرو تیر کامپوزیتی، سطح مقطع متغیر، جرم متمرکز، ماده مدرج تابعی، چرخش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.