شاخص های کلان سنجش و پایش نگهداری و تعمییرات به کمک تحلیل فازی مطالعه موردی: شرکت اشنایدر الکتریک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در علوم اطلاعات،مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICIETCONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماندانا حیاتی

کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

صدیق رئیسی

دانشیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران.

چکیده

با روند رو به رشد تجهیزات صنعتی و پیچیدگی مکانیزم عملکرد آنها اهمیت مدیریت این دارایی های فیزیکی در سازمان ها محسوس تر شده است. عدم مدیریت صحیح واحد نگهداری و تعمیرات که ناشی از نبودن تاکتیک های چند جانبه و موثر در زمینه نت است پیامد هایی نظیر افزایش هزینه های نگهداری و تعمیرات، عدم تحویل به موقع محصول به مشتری، آلودگی های زیست محیطی و... را در بر دارد.نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM) فرآیندی با استراتژی های چندگانه است که بدنبال یافتن علل خرابی هایی است که منجر به از کار افتادگی وظیفه ای هر دارایی فیزیکی در شرایط عملیاتی می شود.در طول دوره تکاملی علم نگهداری و تعمیرات شاخص های فراوانی برای ارزیابی عملکرد این واحد توسط موسسات و استاندارد های مختلف تعریف شده است.پس از بررسی های انجام شده این نتیجه حاصل شد که در استاندارد اروپایی EN15341، کلیه شاخص های کلیدی عملکرد نت به صورت دسته بندی شده و جامع گنجانده شده است.بدون شک برآورد هریک از این شاخص ها به تنهایی نمی تواند نشان دهنده وضعیت کلی نت در بازه زمانی معین باشد،بنابر این در پژوهش حاضر با بکارگیری روش ترکیبی دیمتل فازی ، تحلیل شبکه ای فازی و روش آراء خبرگان شاخص های استاندارد EN15341 تجزیه و تحلیل و وزن دهی شد، سپس با استفاده از روش تلفیق حسابی شاخص کلان طراحی گردید و در شرکت اشنایدر الکتریک برای یک دوره محاسبه شد تا مدیران با اندازه گیری این شاخص کلان در دوره های آتی قادر به سنجش کلی واحد نت در گذشت زمان باشند و راه کارهای لازم جهت بهبود وضعیت را ارائه دهند.

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان، شاخص های کلیدی عملکرد، خرابی، دیمتل فازی، تحلیل شبکه ای فازی، روش رای گیری خبرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.