محوطه امامزاده؛ استقراری نویافته از دوران اشکانی و ساسانی در جنوب غرب خراسان رضوی (شهرستان بردسکن)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دوسالانه باستان شناسی و تاریخ هنر ایران
  • کد COI اختصاصی: AAHI01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حیدری

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران:

میلاد باغشیخی

دانشجوی دکتری باستان شناسی دانشگاه تهران

مریم شهریاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

دشت بردسکن که حاصل آبرفت رودخانه های فصلی است در بخش جنوب غربی خراسان رضوی قرار دارد. این منطقه به استناد منابع تاریخی دوران اسلامی، با برخورداری از اقلیم و راه های ارتباطی مناسب، یکی از مراکز مهم فرهنگی تاریخی خراسان بوده است، با این وجود اطلاعات باستان شناختی از دوران تاریخی در این بخش از خراسان بسیار محدود است. محوطه امامزاده به مساحت 77 هکتار در جنوب روستای مراندیز، قرار دارد. با گردآوری داده های فرهنگی در بررسی میدانی و مطالعات کتابخانه ای، وجود استقراری از دوران تاریخی با گاهنگاری احتمالی اشکانی و ساسانی در این محوطه مشخص گردید. موضوع مهمی که می تواند آغازی بر مطالعات مربوط به دوران تاریخی در جنوب غرب خراسان رضوی باشد. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و استناد به یافته های میدانی و جستجوی منابع کتابخانه ای، با ثبت ویژگی های توپوگرافی و محیطی محوطه صورت پذیرفته است. در این مقاله پس از معرفی ویژگی های شاخص سفالی جمع آوری شده از سطح محوطه، با انجام مطالعات تطبیقی تاریخ گذاری نسبی انجام شده است که نتیجه آن اشکانی و ساسانی بودن محوطه امامزاده است

کلیدواژه ها

محوطه امامزاده، دوره ساسانی در بردسکن، دوره اشکانی، شمال شرقی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.