اثرات اقتصادی واجتماعی چاه نیمه ها بر توسعه ناحیه ای شهر زابل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی « پیشرفت پایدار؛ رهیافت تاریخ ، فرهنگ و تمدن دارالولایهء سیستان »
  • کد COI اختصاصی: SDAHC01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا میری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان.

سودابه هاشم زهی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان.

چکیده

امروزه توسعه ناحیه ای یکی از مباحث مهم در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها، به ویژه در جهان سوم است. چاه نیمه های سیستان ازلحاظ ماهیت در نوع خود استثنایی و از مناطق زیبا، بکر و جذابشرق5 کشور است. از مهمترین اثرات چاه نیمه ها متمرکز کردن فعالیتهای رشد و توسعه اقتصادی و توسعه و عمران و افزایش فرصتهای شغلی در بخشهای مختلف است.هدف در پژوهش حاضر تعیین اثرات اقتصادی واجتماعی5 چاه نیمه ها بر توسعه ناحیه ای شهر زابل و همچنین تدوین راهکارهاازسوی5 خبرگان، جهت توسعه ناحیه ای با تاکید بر چاه نیمه ها است. روش تحقیق، تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و میدانی است. جهت انجام تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss و Expert choise و مدل ANP FAZI استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد، درب9عد اقتصادی، تاثیرات چاه نیمه ها در شاخصهای مطرح شده با میانگین5 به دست آمده، بالاتر ازحد متوسط عدد 3 است که نشان دهنده تاثیرزیاداقتصادی5 چاه نیمه ها در توسعه ناحیه ای شهر زابل است. درب9عد اجتماعی، تاثیرات چاهنیمه ها در شاخصهای مطرح شده بامیانگین5 به دست آمده، بالاتر ازحد متوسط عدد 3، نشاندهنده تاثیر زیاد اجتماعی چاه نیمه ها در توسعه ناحیهای شهر زابل است. نتایج تحلیل واریانس، تاثیرات اقتصادی آنها را در توسعه ناحیهای شهر زابل با ضریب تعیین 0/194 و تاثیرات اجتماعی را با ضریب تعیین 0/186 نشان میدهد، که از تاثیر مثبت در توسعه ناحیه ای5شهر5 زابل از دیدگاه متخصصان حکایت دارد. همچنین جهت ارائه راهکارها ازسوی خبرگان، ابتدا اصلیترین قابلیتهای توسعه ناحیه ای5شهر5 زابل و سپس عمده ترین تنگناها و محدودیتهای آن بررسی شده است.

کلیدواژه ها

اثرات اقتصادی و اجتماعی، چاه نیمه ها، توسعه ناحیه ای، شهر زابل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.