بررسی رابطه بین خلاقیت و ذهنیت فلسفی با بالندگی سازمانی در مدارس ابتدایی شهر لار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران (با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: SHCONF05_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود شرفی

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

فضیلت مروج

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور واحد فسا

وحیده احراری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور واحد فسا

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر خلاقیت سازمانی و ذهنیت فلسفی بر بالندگی سازمانی و افزودن به دانش کاربردی در این زمینه است. بر این اساس پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات تحقیق توصیفی از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران و معاونین مدارس ابتدایی شهرستان لارستان به تعداد 159 نفر است. به منظور جمع آوری داده ها تمامی جامعه آماری از طریق روش سرشماری در پژوهش شرکت داده شدند. در در این پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد استفاده شد. پرسشنامه بالندگی سازمانی توسط اسپایدز ( 2007 ) ساخته شده که دارای 6 مولفه و 30 سوال می باشد و هدف اصلی آن سنجش توسعه و بالندگی از نظر کارکنان سازمان است؛ و پرسشنامه ذهنیت فلسفی جهانگیری ( 1393 ) می باشد. این پرسشنامه 42 سوالی می باشد. پرسشنامه خلاقیت سازمانی؛ این پرسش نامه دارای 19 گویه است. سوالات مربوط به خلاقیت سازمانی، ترکیبی از پرسش نامه وانگ و احمد، دامانپور و همکاران، جیمنز و سانزوالی و گاندای و همکاران است ( بردبار، 1391 ) که طبق نظر متخصصان امر روایی محتوایی قابل ملاحظهای داشته و برای پایایی از ضریب الفای کرونباخ استفاده شده است. با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که بین ذهنیت فلسفی و خلاقیت سازمانی با بالندگی سازمانی در مدارس ابتدایی شهر لار رابطه معناداری وجود دارد و وجود تفاوت بین میانگین ها حاصل اعمال متغیر مستقل می باشد.

کلیدواژه ها

خلاقیت، ذهنیت فلسفی، بالندگی سازمانی، مدیران، مدارس ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.