بررسی معیار های همسرگزینی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس اناری نژاد

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

مریم راسخی پور

آموزگار، اداره آموزش و پرورش کوار

مرجان راسخی پور

دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

چکیده

اینکه افراد چگونه همسر خود را انتخاب می کنند، از مو ضوعاتی است که توجه چندین رشته ی علمی، از جمله روانشناسی را به خود جلب کرده است. هدف از این پژوهش بررسی معیار های همسر گزینی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر شیراز می باشد. در این مطالعه توصیفی- پیمایشی، 311 دانشجوی دانشگاه آزاد شیراز در سال تحصیلی 97-98، به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ی الویت بخشی ملاک های همسر گزینی (PCSS) می باشد که پایایی آن به روش ضریب الفای کرونباخ ( 0/82) محاسبه گردید. توسط داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده از بین معیار های ازدواج، 257 نفر (82/6 درصد) عشق و علاقه، 255 نفر ( 82 درصد) سلامت روانی و 218 نفر ( 70/1 درصد) مسئولیت پذیری را انتخاب کردند. بین معیارهای سن، شغل، جذابیت ظاهری، درآمد، تناسب اجتماعی، تحصیلات، توانایی تصمیم گیری، ارتباط اجتماعی خوب، عفت و پاکدامنی، توافق اخلاقی و مذهبی، قومیت یکسان، اصالت خانوادگی، ویژگی های شخصیتی، مسئولیت پذیری، نداشتن رابطه جنسی قبلی و استقلال رای با جنسیت دانشجویان رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به نظرات دانشجویان درباره معیار های همسرگزینی و اهمیت ازدواج جوانان برای بهبود مهارت های مورد نیاز آنان تلاش کرد تا کیفیت زندگی آنان در آینده بهتر شود. در این راستا توصیه می شود کلاس هایی برای کسب مهارت های زندگی در دانشگاه ها برگزار گردد.

کلیدواژه ها

معیار های همسرگزینی، دانشجویان، دانشگاه آزاد اسلامی، ازدواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.