بررسی تاثیر آموزه های کتب درسی سبک زندگی از دوبعد تصمیم گیری و مدیریت زمان بر چشم انداز پردازی دانش آموزان استان زنجان (پایه دهم و یازدهم)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین نبئی

دانشگاه زنجان ،کارشناسی ارشد رشته مدیریت تحول دانشکده علوم انسانی

حسین عظیمی

دانشگاه زنجان ، استادیار گروه مدیریت و حسابداری دانشکده علوم انسانی

چکیده

از معضلات جوانان، نداشتن مهارت سبک زندگی است. وزارت آموزش و پرورش در جهت آموزش مهارت های زندگی و رفع نیازها و دانستنی های فردی، ارتباطی، اجتماعی، خانوادگی و... دانش آموزان، پنج کتاب با عنوان تفکر و سبک زندگی را ازسال تحصیلی 93 - 92 وارد سیستم آموزشی نموده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آموزه های کتاب مذکور از دو بعد مدیریت زمان و تصمیم گیری بر چشم انداز پردازی می باشد. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری، حدود 11000 نفر دانش آموز در پایه دهم و یازدهم هستندکه حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان معادل 380 نفر مشخص شد. لیکن به دلیل ناهمگنی کلاس و رشته ها، معادل 550 پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از نرم افزارهای spss و Amos پس از تایید روایی وپایایی مورد تحلیل قرار گرفت. میانگین حاصل از متغیرها به ترتیب برای سبک زندگی 2/81 و مدیریت زمان 3/216 وتصمیم گیری 3/325 از 5 به دست آمد. پس از ترسیم دو مدل مفهومی جامع بر گرفته از فرضیه ها، نتایج نشان داد: آموزه های کتاب سبک زندگی از دو بعد مدیریت زمان و تصمیم گیری بر چشم اندازپردازی دانش آموزان موثر است. سایر یافته ها نشان داد دبیران ودانش آموزان ضمن ابراز نیاز به وجود کتب مذکور، براستفاده از دبیران مجرب تاکید و از عدم یا محدودیت پخش فیلم ها ابراز نارضایتی نموده اند. دبیران خواستار برگزاری کیفی آموزش ضمن خدمت بوده و تدریس در فضای غیرکلاس و برگزاری دوره سبک زندگی برای والدین را مفید دانسته اند.

کلیدواژه ها

کتب درسی تفکر و سبک زندگی، تصمیم گیری، مدیریت زمان، چشم اندازپردازی، دانش آموزان، دبیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.