بهینه سازی طراحی شبکه ایستگاه های باران سنجی با تحلیل های فضایی در ( GIS ) (مطالعه موردی: حوضه آبریز دریاچه ارومیه)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک با محوریت آب،انسان،طبیعت
  • کد COI اختصاصی: KSAHC03_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه ارومیه،

بهزاد حصاری

استادیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی و پژوهشکده دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه

میرحسن میریعقوب زاده

استادیار گروه منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

مریم محمدپور

دکتری مهندسی منابع آب، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه

چکیده

بارندگی یکی از فرآیندهای مهم چرخه هیدرولوژیک است، که در برنامه ریزی های مدیریت منابع آب و اموری همچون کنترل سیلاب، تامین نیاز آبی گیاهان، طراحی سیستم های زهکشی و جلوگیری از فرسایش خاک، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. از این رو بهینه سازی طراحی شبکه های بارانسنجی نقش مهمی در برآوردهای هیدرولوژی و منابع آب و همچنین در ارزیابی و طراحی شبکه های پایش دارد. در این تحقیق به منظور بهینه سازی تعداد و موقعیت مکانی ایستگاه ها در حوضه دریاچه ارومیه، از یک تحلیل فضایی مبتنی بر سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS برای ایجاد یک شبکه باران سنجی مطلوب مبتنی بر احتمالات بنام چرخش تصادفی معکوس رستر چهارتایی چرخش تصادفی معکوس رستر چهارتایی استفاده شد. همچنین تراکم شبکه نظارت براساس نمونه گیری فضایی متوازن SBS مطابق با خطای پیش بینی استاندارد بهینه سازی شد. نتایج بررسی ها نشان دهنده قابلیت ایندو روش در مکان یابی ایستگاه های جدید حوضه بود که بطور بهینه 100 ایستگاه تعیین گردید. در انتها موقعیت باران سنج های پیشنهادی هر دو روش نیز ارائه شد

کلیدواژه ها

طراحی شبکه اندازه گیری هیدروکلیمایی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، نمونه گیری فضایی متوازن SBS، RRQRR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.