تحلیل حساسیت تبخیر و تعرق مرجع پنمن مانتیث با استفاده از روش مونت کارلو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک با محوریت آب،انسان،طبیعت
  • کد COI اختصاصی: KSAHC03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین خسروی

دانشجوی دکتری مدیریت کنترل بیابان دانشگاه سمنان دانشکده کویر شناسی ،سمنان، ایران.

علی اصغر ذوالفقاری

دانشجوی دکتری مدیریت کنترل بیابان دانشگاه سمنان دانشکده کویر شناسی ،سمنان، ایران.

چکیده

یکی از مهم ترین پارامترهای اقلیمی در مدیریت منابع آب تبخیر- تعرق مرجع است. با توجه به اینکه کشور ایران در مناطق خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد، با محدودیت منابع آب روبه رو است. بنابراین درک اهمیت نسبی پارامترهای آب و هوایی در تبخیر تعرق مرجع از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق حساسیت تبخیر و تعرق مرجع در اقالیم مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، پارامترهای هواشناسی از 3 ایستگاه هواشناسی شامل اصفهان، تبریز، و قراخیل، با پایه آماری 30 سال 1986-2015 استفاده شد. با استفاده از روش مونت کارلو داده های تصادفی در یک دامنه مشخص تولید گردید. از مدل پنمن-مانتیث فائو 56 برای تعیین تبخیرتعرق مرجع استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترینحساسیت تبخیرتعرق مرجع به پارامترهای اقلیمی در فصل تابستان مشاهده شد و کمترین مقدار آن در فصل زمستان اتفاق افتاد. در ایستگاه های اصفهان و قراخیل بیشترین حساسیت تبخیرتعرق مرجع به پارامتر دمای بیشینه مشاهده شد. حساس ترین پارامترها بروی روند تبخیر تعرق مرجع در همه ایستگاه ها، رطوبت نسبی و دمای بیشینه تعیین شد کمترینپارامتر تاثیرگذار مربوط به پارامترهای ساعات آفتابی و دمای کمینه بود.. نتایج کلی نشان داد که حساسیت تبخیر وتعرق مرجع به پارامترهای اقلیمی در اقالیم مختلف و فصول مختلف از روند مشخصی پیروی می کنند.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق مرجع، تحلیل حساسیت، پارامترهای اقلیمی، شبیه سازی مونت کارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.