اولویت بندی عوامل موثر پذیرش تکنولوژی با مدل توسعه یافته پذیرش تکنولوژی TAM در واحدهای صنعتی شهرستان بندرعباس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF02_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شهرکی

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه سیستان وبلوچستان,

ناهید عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع بهینه سازی سیستم ها، دانشگاه سیستان و بلوچستان،

چکیده

امروزه پذیرش سیستمها و تکنولوژی های جدید مهمترین پارامتر برای داشتن موفقیت در حوزه های مختلف خصوصا درحوزه اقتصادی در جهان امروز است، با توجه به این مهم پیش بینی پذیرش تکنولوژی های جدید توسط صنعت های تولیدی می تواند باعث بهبود عملکرد سیستم و جلوگیری از هدر رفت سرمایه و افزایش اعتماد و اطمینان جهت سرمایه گذاری بر روی صنعت های تولیدی جدید شود، با کمک گرفتن از تئوری مدل پذیرش فناوری (TAM) ، این مطالعه، مدلی تحقیقی را برای بررسی تاثیر عوامل مختلف بر پذیرش تکنولوژی ارائه داده است . به عبارت دیگر، پژوهش حاضر به بررسی و اولویت بندی عوامل موثر پذیرش تکنولوژی با مدل توسعه یافته پذیرش تکنولوژی TAM در واحدهای صنعتی شهرستان بندرعباس بازه زمانی 1397 پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق با توجه به هدف پژوهش و موضوع تحقیق شامل مسئولین شرکت هایکوچک و متوسط صنعتی مستقر شهرستان بندرعباس (در محدوده داخل شهرک ها و نواحی صنعتی و محدوده خارج از آن) می باشند که تعداد افراد شاغل در آنها کمتر از 150 نفر باشد. تعداد اعضای نمونه برای اینکه بتوانیم نتایج را به کل جامعه تعمیم دهیم 100 نفر در نظر گرفته شده است. مدل این پژوهش مدل معروف پذیرش تکنولوژی TAM به اضافه یک سری متغیرهای دیگر است. هم چنین قابل ذکر است که برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. نتایج نشان دهنده آن است که از بین مولفه های رفتار برنامه ریزی شده، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتاری ادراک شده بر قصد رفتاری موثر بوده و نگرش رابطه میان عوامل پذیرش فناوری (سهولت استفاده و فایده استفاده) و قصد رفتاری را میانجی گری می کند.

کلیدواژه ها

شهرک صنعتی، مدل توسعه یافته پذیرش تکنولوژی TAM ، منافع ادراک شده، ریسک های ادراک شده، شهرستان بندر عباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.