دومین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا مروری بر روش های تحلیل سیگنال در عیب یابی یاتاقان های غلتشی به روش نشرآوایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامتین طباطبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

سید محمد جعفری

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

پدرام صفرپور

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

یاتاقان های غلتشی یکی از اصلی ترین اجزای ماشین آلات دوار هستند که به دلیل بارهای دینامیکی سنگین و همچنین نیروهای تماسی بین اجزای یاتاقان دچار خرابی می شوند. کشف عیوب ایجاد شده در یاتاقان در مراحل اولیه رخداد باعث کاهش از کارافتادگی و خاموش ماندن ماشین آلات و هزینه های تحمیلی ناشی از خرابی یاتاقان می شود. بدین منظور روش نشرآوایی که از انواع آزمون های غیرمخرب است از سوی صنایع مختلف در دنیا به منظور پایش وضعیت یاتاقان ها مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. چرا که این روش در مقایسه با روش های دیگر، عیوب حاصله را زودتر تشخیص می دهد. از دیگر مزیت های این روش کشف عیوب در ماشین آلات با سرعت کاری کم است که روش-های دیگری مانند آنالیز ارتعاشات قادر به تشخیص آن ها نیست. روش های مختلفی در تحلیل و استخراج مشخصه های عیب در سیگنال های نشرآوایی حاصل از یاتاقان های غلتشی معیوب وجود دارد. در این مقاله مروری بر روش های تحلیل سیگنال در عیب یابی یاتاقان های غلتشی به روش نشرآوایی صورت گرفته است. از جمله این روش ها می توان به استفاده از پارامترهای نشرآوایی و شاخص های آماری، روش های پردازش سیگنال و آنالیز اغتشاش اشاره کرد. استفاده از پارامترها و شاخص های نشرآوایی در بسیاری از موارد سودمند واقع شده اما به دلیل نویز زیاد در سیگنال های نشرآوایی و وابسته بودن پارامترها و شاخص ها به انرژی سیگنال، استفاده از روش های پردازش سیگنال به صورت منفرد و ترکیبی و همچنین روش های بر پایه انتروپی سیگنال مورد توجه زیادی قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

نشرآوایی، عیب یابی یاتاقان های غلتشی، پایش وضعیت، آزمون غیرمخرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.