سنتز نانوالیاف کربنی به روش الکتروریسی و بررسی عوامل موثر در فرایند

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی، تکنولوژی و کسب و کارهای فناورانه
  • کد COI اختصاصی: SETT01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 962
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ربابه عبدی نیا

گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

الهام کمالی حیدری

گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی احمدپور

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در این تحقیق از روش الکتروریسی و پیش ماده پلی اکریلونیتریل (PAN) برای تولید الیاف کربنی استفاده شد و تاثیر ولتاژ الکتروریسی و غلظت محلول اولیه بر مورفولوژی الیاف حاصل مورد مطالعه قرار گرفت. مطالعات با میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که در یک غلظت و فاصله ثابت 15% وزنی و cm15، ولتاژ بهینه برای رسیدن به الیافی با قطر مناسب، برابر KV 15 است. در ولتاژهای کمتر الکتروریسی قابل انجام نبود و ولتاژ بیشتر نیز منجر به افزایش قطر الیاف گردید. همچنین اثر غلظت PAN در محلول نیز در یک شرایط الکتروریسی ثابت KV 15 و فاصله cm 10 مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان داد که غلظت 10% وزنی غلظت مناسب است. در غلظت های کمتر الکتروریسی قابل انجام نبود و در غلظت بیشتر بیدهای زیادی در ساختار مشاهده شد. در نهایت شرایط ولتاژ، فاصله و غلظت به ترتیب kV 15، cm 15 و 15% وزنی به عنوان شرایط بهینه انتخاب شد. الگوی پراش اشعه ایکس از نانوالیاف تولید شده در شرایط بهینه الکتروریسی پس از فرایند پایدارسازی و کربوناسیون نشان از سنتز موفق نانوالیاف کربنی داد.

کلیدواژه ها

الکتروریسی، الیاف کربنی، ولتاژ، غلظت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.