مدل سازی اثر تغییر در سیکل حرارتی به کمک منبع خنک کننده دنباله رو حین فرآیند جوشکاری روی حساس شدن فولاد زنگ نزن آستنیتی 304 با استفاده از روش المان محدود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی، تکنولوژی و کسب و کارهای فناورانه
  • کد COI اختصاصی: SETT01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهیاد کماری زاده اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه UAB بارسلونا

چکیده

پدیده خوردگی بین دانه ای یکی از شایع ترین مشکلات در سازه های جوشکاری شده از فولاد های آستنیتی زنگ نزن می باشد. خسارت های ناشی از این پدیده باعث تحمیل هزینه های اضافی تعمیرات و نگه داری در دراز مدت می گردد. استفاده از یک منبع خنک کننده دنباله رو در پشت خط جوش یکی از روش های نوین کاهش خوردگی بین دانه ای حین فرآیند جوشکاری میباشد. در این تحقیق یک مدل 3 بعدی گذرا اجزا محدود (FEM) با یک منبع حرارتی گاوسی برای پیشبینی انتقال حرارت در جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن و حفاظت گاز آرگون (GTAW) و یک منبع خنک کننده دنباله رو بر روی فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 304 پیشنهاد داده شد. همچنین آزمایش های عملی برای بررسی میزان خوردگی بین دانه و نیز صحت سنجی مدل ارایه شده، انجام داده شدند. در این پژوهش تاثیر پارامتر هایی همچون جریان جوشکاری و دبی گاز خنک کننده (آرگون) بر آن مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور چهار دسته نمونه از فولاد 304 به ترتیب: بدون خنک کننده، خنک کننده با دبی 16 لیتر بر دقیقه، خنک کننده با دبی 20 لیتر بر دقیقه و خنک کننده با دبی 24 لیتر بر دقیقه و با اعمال جریان های 120 و 150 آمپر برای هر گروه، به صورت خودکار جوش لب به لب داده شدند. نمونه ها جهت آزمون مقاومت در برابر خوردگی بین دانه ای بر طبق استاندارد ASTM A262-93a مورد بررسی قرار گرفتند و بهترین نتیجه را گروه چهار (خنک کننده با دبی 24 لیتر بر دقیقه) داشت. همچنین برای پیش بینی بهترین سیکل حرارتی لازم جهت کاهش میزان این نوع خوردگی، مدل سازی سه بعدی اجزا محدود (FE) توسط نرم افزار ANSYS انجام شد و نتایج عملی و عددی به خوبی با هم مطابقت داشتند.

کلیدواژه ها

سیکل حرارتی، فولاد ضد زنگ 304، خنک کننده دنباله رو، خوردگی بین دانه ای، مدل سازی روش اجزا محدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.