کاربرد شناسایی زیر سیستم شهری در ارائه راهکارهای بهبود سازوکار اجرایی مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN04_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد افصحی

معاونت معماری شهرسازی شهرداری سیرجان

مهناز دهیادگاری

کارشناس مالی شهرداری سیرجان

چکیده

زیرسیستم مدیریت شهری در سطح محلی رامی توان بعنوان مجموعه ای از عناصر رسمی و غیر رسمی مستقرو با حوزه عملکرد محلی تعریف کرد که اداره امور شهر را به عهده داشته و یا در آن تاثیر دارند. از دیدگاه خاص سیستم مدیریت شهری وایجاد شهرداری بعنوان کلیدی ترین عنصر این سیستم، کلیه شهرها برحسب دو شاخص جمعیت شهر و توان مالی شهرداری به دوازده طبقه تقسیم و درجه بندی شده اند. روند خصوصی سازی امور بعنوان یک گرایش حاکم جهانی درتمام عرصه های اقتصادی و مدیریتی، درعرصه مدیریت شهری نیز بصورت فزاینده ای رواج یافته است. راهکارهای قابل پیشبرد در راستای این هدف عبارتند از لزوم تفکیک و تمایز آماده سازی خدمات از تولید خدمات: آماده کردن خدمات به معنای تصمیم گیری در مورد کیفیت و کمیت یک خدمت و اطمینان از عملی بودن آن به لحاظ مالی و اجرایی است، اما تولید خدمت تشریح کننده عملیات و مدیریت نیروی انسانی و سایر منابع لازم برای ارائه آن خدمت است. اکثر سیستم های پیشرفته مدیریت شهری فقط آماده سازی خدمات را دراختیار خود گرفته و تولید و ارائه خدمات را به موسسات خصوصی واگذار کرده اند وخود نقش هدایت، نظارت و کنترل را ایفا می کنند. و خدمات مورد علاقه بخش خصوصی: ارائه خدمات توسط بخش خصوصی در مواردی ممکن است بسیار کارآمد باشد که مصرف کنندگان بتوانند از عهده هزینه آن برآیند.. واگذاری سایر خدمات از قبیل آب ، فاضلاب و برق ، حمل و نقل ریلی، خدمات آموزش و بهداشتی تنها در صورتی پذیرفتنی خواهد بود که مدیریت شهری دارای ظرفیت و قابلیت لازم برای جلوگیری از زیاده طلبی های افراطی توسط بخش خصوصی بوده و از فراهم بودن خدمات برای مصرف کنندگان کم درآمد، اطمینان داشته باشد. میزان کمک های دولت مرکزی و غیره انعکاس مییابد.تشخیص جایگاه هر شهر و شهرداری در این گروهبندی و نیز تحولات آن در طول زمان برعهده وزارت کشورو با تایید سازمان امور اداری و استخدامی است و درجه بندی شهرداری باید به تایید وزیر کشور رسیده باشد.

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت شهری، برنامه ریزی شهری، نظامهای برنامه ریزی، مدیریت اجرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.