بررسی روند رسوب گذاری در مخازن سدها با استفاده از نرم افزار - SRH-1D مطالعه موردی سدمخزنی دز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN04_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین جعفری

مربی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علمی کاربردی شهرداری اندیمشک، اندیمشک، ایران

احسان رشیدی پور

مربی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علمی کاربردی شهرداری اندیمشک، اندیمشک، ایران

احمد قلاوندی

گروه مهندسی عمران، دانشگاه علمی کاربردی دزفول، دزفول، ایران

راضیه مهدوی راد

مربی، کارشناس ارشد شیمی آلی، اندیمشک، ایران

چکیده

شیوه های متعددی را می توان برای برآورد میزان مصالح رودخانه ای درشت دانه و ریزدانه می توان برگزید. مهم ترین این شیوه ها استفاده از مدل های فیزیکی ، ریاضی و یا هر دو آنهاست که مدل های ریاضی بدلیل هزینه های نازل و سرعت تحلیل نسبت به مدل های فیزیکی رایج تر و سهل الوصول تر و معمول تر می باشد به همین دلیل استفاده از مدل ریاضی در این پژوهش در اولویت قرار گرفته تا ضمن تسریع در روند تجزیه و تحلیل داده ها هزینه نسبتا کمتری نیز لازم می باشد. مدل های ریاضی زیادی جهت محاسبه بار رسوب سدها به کار می روندکه از این میان SRH-1D دارای قابلیت های نسبتا مناسبی برای برآورد رسوب و شبیه سازی روند رسوب گذاری در آبراه ه ها و رودخانه ها دارد. مدل SRH-1D یکی از این مدل های ریاضی تجاری که کارشناسان علم هیدرولیک را برای شبیه سازی جریان آب و انتقال رسوبات در رودخانه های آبرفتی یاری می دهد. یکی از مولفه های جالب مدل SRH-1D توانمندی آن در شبیه سازی شرایط جریان و رسوب در حالت غیر ماندگار می باشد که این امر به خصوص در شرایط رسوب گذاری و باز شدن دریچه امری ضروری در شبیه سازی می باشد و همچنین رسوب گذاری را به صورت شبه دو بعدی انجام می دهد.لذا با توجه به چنین ویژگی های شاخص و صفات ممیزه این مدل آن را در زمره مناسب ترین چارچوب های تحلیلی برای مطالعه ی عوامل و عناصر مهندسی رودخانه به طور عام و روندرسوب گذاری و انتقال مصالح رودخانه ای به طور خاص می باشد.در این مقاله برآن شدیم که طی یک دوره 8ساله روند عملیات رسوبگذاری را در مخزن سد دز نشان دهیم و آینده مرفولوژی مخزن سد دز همچمنین عوامل عوامل موثر بر این پدیدها و پیشنهادات فنی در این راستا را بررسی کنیم.

کلیدواژه ها

رسوب گذاری- مدل SRH-1D, Sedimentation, Flushing

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.