توسعه پایدار و طراحی مسکن پایدار
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ENGIN04_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 798
نویسندگان
کارشناس معماری
کارشناس ارشد معماری
چکیده
خانه امری چندوجهی است و از دیدگاه های گوناگون از جمله معماری قابل بررسی است، انسان به عنوان یکی از مهمترین و اصلیترین مهره های این چرخهی همواره در جریان، در جهت بهبود بخشیدن به سامانه فضاهایتحت اختیارش گام برداشته است که ما درعصرحاضر آن را در رویکردی بنام معماری پایدار جست و جو می کنیم. هدف مهم این مفهوم حفظ محیط زیست و انرژی های تجدید ناپذیر و ارائه راه حلهایی در مقابل الگوهایفانی زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی است و برای تحقق آن نیاز به شناخت عناصر و ویژگی هایی در زمینه طراحی مسکن می باشد. که بتواند به توسعه پایدار کمک کند و از طرفی با تامل در دیدگاه های نظری بزرگان به راحتی می توان آموزه هایی را یافت که بیانگر دیدگاه آنها درباره مسکن مطلوب و متناسب با فطرت بشریت و هماهنگ با توسعه پایدار است. با توجه به اینکه در معماری امروز با تغییر روش زندگی، افزایش جمعیت و کمبود زمین رو به رو هستیم، الگوهای معماری مسکن نیز تغییر کرده است. این مقاله پس از تعریفی از توسعه پایدار و مسکن به اصول طراحی مسکن پایدار در شهر ایلام توجه دارد و بر آن است که با در نظر گرفتن مسائل نوین از جمله، مسائل اقتصادی و توسعه پایدار راهکارهایی جهت تجدید حیات مسکن پایدار ارائه دهد. روش پژوهش از نوع کیفی تحلیلی میباشد از منابع کتابخانهی استفاده شده است. در نتیجه عامل اصلی موفقیت یک فضااساسا انطباق آن با نیازها و هویت انسانی و البته ماهیت هستی است. توسعه پایدار مسکن، توجه به نیازهای نسل آینده در عین بر طرف کردن نیازهای فعلی مسکن افراد جامعه است.کلیدواژه ها
معماری، مسکن، پایداری، توسعه پایدار، شهر ایلام.مقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.