طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد پدافند غیرعامل در شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN04_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمیم آخوندی

کارشناس ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زاهدان ، ایران

فروغ سرگلزائی

کارشناس ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زاهدان ، ایران

چکیده

ملاحظات دفاعی و نظامی از مهمترین عوامل موثر در شکل گیری هر گونه سکونتگاه انسانی در طول تاریخ و گستردگی پدیده شوم جنگ در طول تاریخ به حدی است که هیچ نقطه سکونتی بر روی کره زمین مصون از آن نبوده است . از این رو آرامش کنونی به معنای تداوم دائمی آن نبوده و اهمیت حفظ و تقویت آمادگی دفاعی در تمامی ابعاد از جمله در زمینه پدافند غیرعامل ، فرایندی پیوسته ،توسعه پذیر و کاملا بدیهی است.یکی از جنبه های مهم طراحی و توسعه شهری ،تاکید و توجه به کمیت و کیفیت آسیب پذیری شهر در برابر آسیب های ناشی از حملات نظامی است و نیاز به توسعه و اجرای تدابیر پدافند غیرعامل به منظورکاهش آسیب پذیری شهرها در برابر صدمات جنگ ضرورت فزاینده ی پیدا کرده است .در این پژوهش از روش مطالعات موردی، توصیفی، و روش کتابخانه ای استفاده شده است. در این پژوهش با هدف شناسایی شهر زاهدان و برنامه ریزی مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و استفاده از منابع معتبر و دسته اول، ابتدا مفهوم مجتمع مسکونی سپس استخراج شاخصه های عناصر تشکیل دهنده فضای مسکونی در بخش دوم شناسایی عوامل موثر پدافند غیر عامل، با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای و استفاده از نقش گسترده وعمده ای در شکل دهی ارتقاءقدرت نظامی و بازدارندگی و بهبود کیفیت آن می پردازد.نتایج حاکی از آن است پدافند غیرعامل از اقدامات غیرمسلحانه برای کاهش آسیب پذیری نیروی انسانی، شریانهای حیاتی، تاسیسات حساس وسازه های مهم در برابر بارهای انفجار و تهدیدات احتمالی دشمن و بلایای طبیعی محافظت می کند عدم رعایت اصول پدافند غیرعامل در بخشهای زیستی، پرتوی، عمرانی، سایبری و ... میتواند باعث از بین رفتن نیروی انسانی، نابودی زندگی هزاران گونه زیستی، آلودگی زیست محیطی، تشدید آسیب پذیری سازه هاودرنتیجه صرف هزینه های گزاف در برابر تهدیدات احتمالی شود.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل ،مجتمع مسکونی ، شهر زاهدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.