تجزیه و تحلیل خرابی پیشرونده تحت سناریو حذف ستون ها در مکان های مختلف در سازه های فولادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه ملی معماری،شهرسازی ،جغرافیا و عمران
  • کد COI اختصاصی: ABCONF03_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

محمد نظیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

محمدصادق روحانی منش

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

تخریب پیشرونده به معنای گسترش خرابی های ناشی از حذف ناگهانی اعضاء باربر سازه به سایر اعضاء سازه می باشد که ممکن است به تخریب بخش زیادی از آن و حتی کل سازه منجر شود .آئین نامه های مختلفی به منظور مقاوم سازی سازه ها در برابر تخریب پیشرونده و کاهش پتانسیل وقوع آن تدوین شده است. مبنای اصلی روش های طراحی در اکثر آئین نامه ها، استفاده از روش مسیر بار جایگزین میباشد . بدین صورت که در این روش سازه باید توانایی انتقال بار ستون حذف شده به سایر اعضاء سازه را مستقل از تهدید وارده داشته باشد .این مقاله با هدف بررسی روش مسیر بار جایگزین در پاسخ سازه های قاب خمشی فولادی با شکل پذیری ویژه و قاب خمشی فولادی به همراه مهاربند همگرای ویژه تحت سناریو حذف ستون ها در مکان های مختلف سازه می باشد. برای این منظور مدل های سه بعدی سازه ها با روش های تحلیل استاتیکی و دینامیکی غیرخطی موردبررسی قرار گرفتند . پارامترهای جابجایی قائم و نیروهای داخلی اعضا مورد بحث قرار گرفت .نتایج نشان داد که هر چه اعضای سازهای مشارکت کننده در توزیع بار محل خرابی بیشتر باشد، سازه رفتار بهتر و مقاومتری در برابر خرابی پیشرونده از خود نشان میدهد و روش مسیر بار جایگزین کارآمدتر است و می تواند از گسترش خرابی جلوگیری کند.

کلیدواژه ها

خرابی پیشرونده ، تحلیل بار افزون ، روش مسیر جایگزین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.