رفع خطر وقوع آتش سوزی با استفاده از سیستم الگوریتم عنکبوت اجتماعی در خصوص آتش نشانی هوشمند

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کلانتری

دانش آموخته کارشناسی، گروه فناوری اطلاعات ، دانشگاه جامعه علمی کاربردی خانه کارگر کرج

لیلا ابراهیمی

دانش آموخته کارشناسی ، گروه فناوری اطلاعات ، دانشگاه جامعه علمی کاربردی خانه کارگر کرج

نیره زاغری

دکتری تخصصی مهندسی کامپیوتر هوش مصنوعی رباتیک

چکیده

در حال حاضر به علت خشک سالی های شدید و تغییرات پوشش های گیاهی و همچنین استفاده بیش از حد آلاینده های محیط زیست ، میتوان گفت که سیاره زمین دچار بحران زیستی می باشد . در این دوره تمامی جنگل ها و مراتع پتانسیل اشتعال پذیری و ایجاد یک فاجعه ی بزرگ را در خود نهفته اند که می توان مسئولیت تمام یا بیشتر آن را به انسان نسبت داد. آتش سوزی های گسترده در قاره ی آمریکا نشان دهنده ی عمق این فاجعه است. حال می توانیم برای کنترل این مشکل از سیستم های قدرتمند و تکنولوژی های هوشمند ، هوش مصنوعی بهره ببریم. زمانی که آتش در حال شکل گرفتن است می توانیم آن را به سرعت تشخیص دهیم و با راهکار های مناسب قبل از قدرت گرفتن آتش نسبت به خاموش کردن آن اقدام شود. ما میدانیم مزارع گندم و یا جو در زمان های گرم سال هر لحظه ممکن است با آتش سوزی حتی اتفاقی توسط انسان حریقی بزرگ و گسترده به سبب خشکی محیطی ایجاد کنند، پس اگر مزرعه ای در نزدیکی یک جنگل انبوه از درخت قرار گرفته است می تواند یک نقطه حادثه خیز طلقی شود و باید سیستم هوشمند هر لحظه در حال چک کردن آن باشد. به صورت هوشمند تصاویر منطقه ای را دریافت کند، رعد های آتش گستر را در محدود های هوای ابری و طوفانی تشخیص دهد و انسان را از احتمال آتش سوزی با خبر کند. اگر یک خانه در منطقه ای دور دست تحت تاثیر اتفاقات محیطی دچار حادثه گردد هوش مصنوعی با توسل به دوربین های ماهواره ای می تواند در سریع ترین زمان ممکن آدرس آن را برای تیم های امدادی ارسال کند. حتی با استفاده از ربات های پرنده ، کوادکوپتر های مجهز به سیستم های امدادی مستقر در مناطق خاص می تواند اقدام به خاموش کردن و یا جلوگیری از انتقال آتش کنند.

کلیدواژه ها

نقشه خطر آتش سوزی ، هوش مصنوعی ، شبکه عصبی مصنوعی ، ماشین بردار پشتیبان ، جنگل تصادفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.