بررسی دو عنصر شخصیت پردازی و گفت وگو در رمان سیاه چمن از امیرحسین فردی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: ADABICONF02_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 699
نویسندگان
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل
دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل
چکیده
امیرحسین فردی(تولد:1328) از فعالان و نویسندگان مطرح عرصه ادبیات داستانی است. رمان سیاه چمن به عنوان یکی از اولین آثار ایشان، حکایت از درگیری ها و کشمکش های میان مردم طبقه پایین جامعه با زمامداران عصر پهلوی به زبانی داستانی دارد و بدین جهت قابل اعتناست. در این پژوهش که با هدف بررسی دو عنصر شخصیت پردازی و گفت وگو در رمان سیاه چمن صورت می گیرد، تلاش می شود تا به روش توصیفی- تحلیلی شیوه های شخصیت پردازی و ارتباط آن با عنصر گفت وگو بررسی شود. نتیجه حاکی از آن است که رمان مورد مطالعه، دربردارنده دو شخصیت اصلی و هشت شخصیت فرعی است که مبارزه و کنش آن ها سیر حوادث رمان را رقم زده است. اشخاص اصلی و فرعی داستان توسط شخصیت پردازی غیرمستقیم به خوانندگان معرفی گشته اند و در این میان فقط به یک شخصیت فرعی می توان اشاره نمود که نویسنده به کمک شخصیت پردازی مستقیم، ویژگی ذاتی او را شرح داده است. تمام شخصیت-های اثر از لحاظ ایستایی و پویایی در زمره شخصیت های ایستا جای می گیرند. عنصر گفت و گو و گفت گوهای میان اشخاص نیز به خوبی و با مهارت در خدمت نویسنده برای نمایان ساختن خصایص شخصیت ها و ارائه آن به مخاطبان مورد استفاده قرار گرفته است و نشان از هنرمندی نویسنده در عرصه داستان نویسی دارد.کلیدواژه ها
امیرحسین فردی، سیاه چمن، شخصیت و شخصیت پردازی، گفت وگومقالات مرتبط جدید
- نقد با رویکرد روان شناختی قتل جعفر برمکی بر مبنای روایت بیهقی با تاکید بر آرای فروید و آدلر
- تشابه میان رشته ای بنای ماندگار بیهقی و اکسپوی جهانی
- متن داستان حسنک وزیر، میدان تجلی مبانی اعتقادی بیهقی
- واکاوی داستان «امیر حسنک وزیر»از دیدگاه ادبیات کارآگاهی
- تحلیل محتوای متون نثر فارسی در کتاب های ادبیات فارسی متوسطه اول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.