بررسی استفاده از چاپ الکترونیکی بر روی بسترهای سلولزی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمدلو

دانشجوی دکتری صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا دهقانی فیروزآبادی

دانشیار گروه صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

چاپ های الکترونیکی در توسعه قطعات ارزان قیمت و ساده تمرکز دارند. پیاده سازی فن آورهای چاپ بر روی بسترهای انعطاف-پذیر مانند فویل پلاستیکی و کاغذ اهمیت زیادی را به خود اختصاص داده است، به ویژه در مواردی که پایداری و بازیافت پذیری در نظر گرفته شود. کاغذ یک ماده ارزان قیمت و بیولوژیکی می باشد که از الیاف سلولز تشکیل شده و به عنوان یک بستر انعطاف-پذیر برای کاربردهای بسیاری در زندگی روزمره استفاده می شود. علاقمندی زیاد در میان جوامع علمی و صنعتی در تولید دستگاه های الکترونیکی بر روی بسترهای کاغذی نسبت به سایر بسترها، عمدتا به دلیل کم هزینه بودن، سبک وزن بودن، انعطاف پذیری و قابلیت بازیافت کاغذ می باشد. با این وجود کاغذ دارای چالش های زیادی می باشد که عبارتند از: زبری سطحی بالا (تخلخل و اندازه منافذ بزرگ) - هیگروسکوپیک بوده و ثبات ابعادی ضعیفی دارد - مقاومت کم به گرما در مدت زمان طولانی - شیمی سطح پیچیده - خواص ممانعتی ضعیف، که بایستی جهت استفاده در چاپ الکترونیکی برطرف شوند.بنابراین کاغذ در مقایسه با ورق های پلاستیکی صاف، گران و غیر قابل تجزیه، یک سوژه چالش برانگیز می باشد. گروه های بی-شماری به فناوری چاپ الکترونیکی تکیه کرده اند که بتوانند از پتانسیل کاغذ به عنوان یک بستر مناسب استفاده کنند. از این رو در این مقاله عوامل مختلف تاثیرگذار جهت چاپ الکترونیکی بر روی بسترهای سلولزی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

چاپ الکترونیکی – پوشش دهی - کاغذ – چاپ پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.