بررسی نقش بیلبوردها در کیفیت فضاهای شهری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین معماری و شهرسازی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: UPACONF01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید اختری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری ، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

شهاب آدم نوه سی

عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی،تبریز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر در مورد نقش بیلبوردهای شهری در شهر تبریز می باشد. فضای شهری درواقع چیزی نیست جزء فضای زندگی روزمره شهروندان که هر روز به صورت آگاهانه و ناآگاهانه در طول راه از منزل تا محل کار ادراک می شود. همچنین فضای شهری ساختاری سازمان یافته و واجد نظم که بصورت بستری کالبدی برای فعالیت های انسانی درآمده و قابلیت حمل روابط اجتماعی و اهداف فرهنگی را داراست. تابلوهای شهری خواه از انواع تبلیغی باشند و خواه از انواع آموزشی یا زیباسازی باید بر اساس اصولی مدون طراحی، ساخته و نصب شوند. در این زمینه علم گرافیک و طراحی تا حد زیادی میتواند به کمک طراحان تابلوها بیاید. شناخت درست از مخاطب، آگاهی نسبت به مقوله مورد بحث در تابلو و کسب اطلاعات از موقعیت جغرافیایی شهر از مهمترین نکاتی است که در ساخت تابلوهای شهری باید لحاظ شود. در زمینه بیلبوردهای تبلیغاتی، شناخت نیاز مخاطب و عرضه کالا یا خدمت مورد نظر باید با آگاهی صورت گیرد، علوم ارتباطات و نشانه شناسی میتوانند برای دستیابی به چنین شناختی کمک کننده باشند؛ هر چه تابلوهای تبلیغاتی بیشتر خود را به اصول علمی نزدیک کنند، بهتر میتوانند نتیجه بگیرند. سوال اصلی تحقیق این است که آیا بیلبوردهای شهری در ارتقا کیفیت فضاهای شهری موثر هستند روش انجام پژوهش،توصیفی- تحلیلی که به صورت کمی وکیفی صورت گرفته است. هدف از این مقاله بررسی نقش بیلبوردها در کیفیت فضاهای شهری تبریزی می باشد.

کلیدواژه ها

شهر، فضای شهری، بیلبورد، بیلبورد شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.