مکانیابی بهینه پارک شهری با رویکرد سرزندگی شهری با روش Topsis (مطالعه: شهر میاندوآب)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های نوین معماری و شهرسازی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: UPACONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین جلیل وندمیاندوآب

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه معماری و شهرسازی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران.

علی آذر

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی و معماری، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

قربان محبوبی

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی و معماری، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

امروزه نحوه توزیع خدمات شهری، یکی از ضروریات مهم زندگی شهری بشمار می آید. در این میان پارکها و فضاهای سبز، به عنوان یکی از مهمترین فضاهای عمومی شهری که نقش زیادی در تلطیف هوای شهری دارند؛ عالوه بر جنبه بهداشتی و روانی در ارتقای کیفیت زندگی و افزایش سرزندگی و نیز در راستای توسعه پایدار شهری از اهمیت بالا یی برخوردارند. گسترش و توسعه فضای سبز در کشورهای مختلف همبستگی زیادی با محیط طبیعی و پیشرفتهای هر کشور دارد. اصولا وجود فضای سبز مناسب در شهرها افزون بر سلامت جسمانی، موجب آرامش روان، بازده کاری بیشتر و کیفیت زندگی برتر میگردد. اهمیت فضای سبز شهری تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع به حساب میآید. هدف و موضوع این تحقیق مکانیابی بهینه پارک شهری با استفاده از تکنیک تاپسیس میباشد که بصورت موردی بر روی سطح شهر میاندوآب انجام شده است. نوع تحقیق کاربردی و روش بررسی آن توصیفی - تحلیلی است. در این مقاله سعی بر آن است ابتدا معیارهای موثر در انتخاب سایت مناسب برای احداث پارک شهری مشخص گردد؛ سپس هریک از سایت ها مورد تحلیل قرار گرفته است و در نهایت از طریق تکنیک Topsis زمین مناسب برای احداث در شهر میاندوآب مشخص گردید. نتایج تحقیق نشان میدهد از بین چهار سایت انتخابی با توجه به شاخصهای مورد نظر با توجه به محاسبات و تعیین Ci، از بین 4 سایت انتخابی و با توجه به شاخصهای مورد نظر و با توجه به محاسبات و تعیین Ci، سایت شماره 4 با نمره .5594 بالا ترین امتیاز و سایت شماره یک با امتیاز .5624 کمترین امتیاز را برای احداث پارک در سطح شهر میاندوآب کسب کردند.

کلیدواژه ها

سایت، مکانیابی، پارک، سرزندگی، میاندوآب، .Topsis

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.