ستیز ناساز ها در تمهیدات (تحلیلی از مبانی نظریه تقابل در نور و ظلمت)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخسیتن همایش ملی تحقیقات ادبی با رویکرد مطالعات تطبیقی
- کد COI اختصاصی: PLRC01_185
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 406
نویسندگان
دانشجوی دوره دکتری ادبیات و زبان فارسی
چکیده
عرفان که بخش اعظم نوشته های ادبی را به خود اختصاص داده است از منظر و زوایای گوناگون جای بحث دارد. در عرفان اسلامی، همچون بعضی از علوم و مکاتب ، تضاد ها و مغایرت ها ودر عین حال وحدت در بیان و تفسیر برخی اصطلاحات وجود دارد عین القضات و سایر عرفای اسلامی نیز گاه گاه در آثار خویش به بعضی از این گونه تقابل ها اشاراتی دارند و تعبیرات و توجیهاتی خاص در این زمینه ارائه داده اندالبته باید اذعان داشت این گونه تقابل ها از نظر منطقی قابل توجیه نیستند بلکه حاصل بی خودی ها و شوریدگی ها و حالات خاص عرفانی هستند . عین القضات با توجه به اینکه یکی از عرفایی است که به جنبه ی نظری عرفان توجه دارد و از پیشگامان این نوع عرفان به حساب می آید در حوزه ی تفکرات خانقاهی و عاشقانه ی خویش بسیاری از مفاهیم و تعبیرات را دگرگون می نماید و رنگ و نمایی تازه از آنها به نمایش می گزارد از جمله این مفاهیم ، نگاه تازه به ابلیس و نور آن و دیدگاه تازه در مورد عشق است .در این مجموعه نگارنده در آغاز گذری بر پیشینه تقابل در شرح تعرف مستملی بخاری و کیمیای سعادت ابو حامد محمد غزالی دارد و سپس مفاهیم تقابلی نور در تمهیدات عین القضات همدانی مورد بررسی قرار می گیردکلیدواژه ها
نور ابلیس و نور محمد ، نور کافر و نور مومن ، تقابل.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.