سبک شناسی انتقادی رمان ترلان اثر فریبا وفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخسیتن همایش ملی تحقیقات ادبی با رویکرد مطالعات تطبیقی
  • کد COI اختصاصی: PLRC01_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود عبدی قیداری

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد زنجان

سیده رقیه موسوی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد زنجان

چکیده

سبک شناسی انتقادی می تواند ،با رویکرد واکاوی ادبیات زن نوشت ، به بخش بزرگی از ادبیات زنانهبپردازد. در این پژوهش که بر روی رمان ترلان فریبا وفی تامل کرده ایم ،این پرسش را مطرح کرده ایمکه ایدئولوژی پنهان درمتن رمان ترلان ، چیست چه گزاره های سبکی ای منجر به کشف آن می شود وایدئولوژی پنهان متن، چه کار کردی دارد.فرضیه ی این پژوهش آن است که در این رمان، ایدئولوژی ساز وکاری برای مشروعیت بخشیدن به ستیز علیه گفتمان مرد سالارانه ودر آمدن جنس زن از پیله ی سنتی است.این پژوهش به روش لایه ای انجام شده است.نخست بافت موقعیتی متن مورد تحلیل قرار گرفته وسپس کانون سازی در روایت در رمان یاد شده، مشخص گردیده ودر نهایت خرد لایه های واژگانی، نحوی وبلاغی به عنوان مولفه های سبکی برجسته ومعنادارموردبررسی قرار گرفته است وگفتمان مسلط وایدئولوژی پنهان در متن ونابرابری قدرت جنس زن و جنس مرد در آن تحلیل گردیده است.نتایج پژوهش نشان می دهد در این اثر تقابل گفتمان مرد سالارانه وحقوق ازدست رفته ی زنان ، ایدئولوژی پنهان در این متن است که در سطوح مختلف متن به بروز و ظهور می کند. سخن اصلی این پژوهش آن است که هیچ گفتمانی بدون ایدئولوژی نیست وتلاش می کند تا با درنظر گرفتن عوامل بافتی و زبانی، روابط پنهان قدرت، سلطه، نابرابری اجتماعی و سوءاستفاده از قدرت که منجر به تخریب ونادیده گرفتن حقوق زن می شود را در این اثر آشکار کند.

کلیدواژه ها

سبک شناسی انتقادی ،ایدئولوژی،قدرت،فریبا وفی،رمان فارسی،ادبیات زن نوشت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.