معرفی یک سیستم توصیه گر اجتماعی برای بهبود پیشنهادات تجارت الکترونیک با ترکیب الگوریتمهای Smote و Kfcm
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی هوش تجاری و راهبردها
- کد COI اختصاصی: BICO02_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 614
نویسندگان
گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شیراز ، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز ، ایران
چکیده
یکی از موفق ترین الگوریتم های ایجاد پیشنهاد در سیستمهای توصیه گر، روش پالایش گروهی است. پالایش گروهی به منظور پیشنهاد یک کالا به کاربر هدف، از سوابق امتیازدهی کاربران مشابه به آن کالا استفاده می نماید. لیکن پالایش گروهی با همه کارایی ای که دارد، از چندین مشکل نیز رنج می برد. از جمله محدودیت های پالایش گروهی، می توان به مشکل شروع سرد و تنک بودن ماتریس رتبه دهی اشاره نمود. به منظور بهبود کارآیی سیستمهای توصیه گر، در شرایطی که دارای مشکلات ذکر شده هستند، در این پژوهش ابتدا کاربران بر اساس ماتریس رتبه دهی، خوشه بندی می شوند که در این روند از خوشه بندی فازی استفاده شده است. الگوریتم خوشه بندی پیشنهادی ، kfcm است که با توجه به این که این داده ها ممکن است حجیم باشند، از امکانات موازی سازی استفاده می کند. برای حل مشکل شروع سرد نیز از الگوریتم smote استفاده شده است. در این پژوهش از دو مجموعه داده MoveiLens و Jester استفاده شده و با دو معیار میزان خطا و معیار پوشش دهی، مقایسه نتایج حاصل با ادبیات تحقیق صورت گرفته است که در بهترین حالت، میزان این دو معیار به ترتیب برابر با 30/0 و 87/0 شده است. به طور کلی در مقایسه با نتایج روشهای موجود، روش پیشنهادی موجب کاهش 45% خطا و ارتقای 43% دقت و پوشش دهی گردیده است.کلیدواژه ها
خوشه بندی فازی ؛ الگوریتم kfcm ؛ الگوریتم smote ؛ سیستم های توصیه گرمقالات مرتبط جدید
- طبقه بندی صفحات وب برای بهینه سازی موتورهای جستجو با استفاده از مدل ترکیبی یادگیری عمیق
- تحول دیجیتال با قراردادهای هوشمند بر پایه فناوری بلاکچین
- تحلیل و شناسایی آسیبپذیریهای ناش ی از حملات شرایط رقابتی در برنامه های وب مدرن
- مروری بر الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات و کاربردها
- بهینه سازی زمانبندی و ذخیره سازی نتایج وظایف در محیطهای مه-ابر با یادگیری تقویتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.