شبیه سازی عددی نازل همگرا - واگرا فراصوت
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی برق، مکانیک و صنایع
- کد COI اختصاصی: EITHCONF01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1613
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک تبدیل نرژی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، تهران
دانشیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، تهران
چکیده
نازلهای واگرا معمولا برای تبدیل فشار به سرعت مافوق صوت استفاده می شوند؛ معمولا در بسیاری از موشک های استراتژیک و پروژه های فضایی مانند شاتل، از این نوع نازل استفاده می گردد. از این رو پیشنهاد روشی مناسب و کارآمد برای طراحی این نوع نازل ها ضروری می نماید. در این پژوهش به طراحی نازل همگرا-واگرا پرداخته و تاثیر پارامترهایهندسی و نیز ترمودینامیکی در آنها بررسی شده است. نازل همگرا-واگرا مخروطی و نیز سهموی با زوایای طراحی 5 ، 10 و 15 درجه درنظر گرفته است. در خصوص انبساط گازهای پرفشار محفظه احتراق، شرایط زیر انبساط، انبساط کامل و فراانبساطی با کاهش و نیز افزایش 20 درصدی سطح مقطع لحاظ و بررسی شده است. پارامتر اصلی ترمودینامیکی مورد بررسی قرار گرفته نسبت پس فشار نازل است که در واقع نسبت فشار سکون به فشار تخلیه نازل در نسبت های 20 ، 100 و 500 تحلیل و مقایسه شده است. پارامترهای مساحت خروجی، وزن نازل، دمای خروجی و پیشرانش در شرایط انبساط و فشارهای مختلف در چهار نازل مخروطی و سهموی با زوایای 5 ، 10 و 15 درجه مقایسه شده است. در نتیجه اینتحقیقات، یک مدل برای روند انتخاب نسبت فشار بهینه برای بیشینه نسبت پیشرانش به وزن ارائه شده است و مقایسه عددی نازل های زنگوله ای و مخروطی انجام شده است. طبق ارزیابی انجام شده، مشاهده می شود که نازل سهموی 15 درجه از لحاظ نسبت پیشرانش به وزن از نازل مخروطی مناسب تر است. بعلاوه هرچه طول نازل بیشتر باشد عملکرد نازلمخروطی بهتر از نازل های سهموی استکلیدواژه ها
نازل همگرا-واگرا، انبساط کامل، نازل مخروطی، نازل زنگوله ای، فشار نازلمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.