طراحی شبیه سازی جهت بهینه یابی جابجایی طبیعی دوبعدی در یک محفظه چند بخشی براساس روش تاگوچی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی برق، مکانیک و صنایع
  • کد COI اختصاصی: EITHCONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارف رجبی

دانشجوی دکتری،شرکت گاز استان مازندران، امور بازرسی فنی ، ساری

جواد علی نژاد

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

در این مقاله، کاربرد روش تاگوچی در بدست آوردن نرخ انتقال حرارت جابجایی طبیعی کمینه و بیشینه در یک محفظه چند بخشی بحث می شود. شبیه سازی بر مبنای آرایه L16 تاگوچی بنا شده است و هر شبیه سازی تحت شرایط متفاوت انجام گرفته است. تاثیر فاکتورهای مختلفی از قبیل ارتفاع، فاصله و چیدمان موانع در سطوح مختلف بر روی جابجایی آزاد در یک محفظه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. روش شبکه بولتزمن حرارتی بر اساس مدل D2Q9 جهت شبیه سازی میدان سیال و دما استفاده شده است. تاثیرات عدد رایلی بر رفتار سیال و تجزیه و تحلیل انتقال حرارت برای هندسه های مختلف صورت گرفته است. نسبت های سیگنال به اغتشاش (S/N) جهت مشخص کردن اثرات پارامترهای مختلف و تاثیر چیدمان بهینه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است . نتایج این تحقیق با کارهای قبلی در اعداد رایلی مختلف مقایسه شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که رفتار جریان سیال و نرخ انتقالحرارت بر حسب عدد ناسلت ، بطور موثری توسط پارامترهای کنترلی مختلف مانند فاصله، ارتفاع و چیدمان موانع عمودی درون محفظه، تغییر می نماید. تجزیه و تحلیل نتایج نشان می دهد که روش بهینه سازی تاگوچی برای پیش بینی شرایط بهینه طراحی یک سیستم حرارتی از دقت بسیار خوبی برخوردار می باشد و یک تقریب خوب برای انتخاب پارامترهای موثر در طراحی سیستم حرارتی، فراهم می آورد.

کلیدواژه ها

محفظه چند بخشی، مدل شبکه بولتزمن، روش تاگوچی، جابجایی طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.