ورشکستگی آبی عامل بازدارنده توسعه اقتصادی (مطالعه موردی استان کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار استان کرمانشاه
  • کد COI اختصاصی: SDKP01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته مرادیان

دانش آموخته کارشناس ارشد اقتصاد انرژی دانشگاه رازی کرمانشاه

شهین بهور

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه رازی

چکیده

اقتصاد به طور عام و توسعه در معنای خاص همواره با مسئله کمیابی مواجه بوده است، از جمله این منابع کمیاب منابع آب می باشد. ایران مشابه بسیاری از کشورهای خشک و نیمه خشک جهان در دهه های اخیر دچار کمبود منابع آبی بوده است و امروزه این بحران در اکثر نقاط کشور قابل مشاهده است. کرمانشاه به عنوان جامعه آماری مورد مطالعه از این بحران مستثنا نبوده و دچار بحران آب شده است. بحران آب علاوه بر عوامل طبیعی از جمله کاهش محسوس بارش ها، افزایش جهانی دمای هوا ناشی از عوامل انسانی از جمله سوء مدیریت منابع آبی که موجب افزایش برداشت از آب های زیر زمینی شده است، بخش کشاورزی ناکارآمد و عدم ارزش گذاری صحیح قیمت مصرفی آب، بحران آب را تشدید کرده است. با توجه به اینکه اولین گام در کاهش یک معضل شناخت دلایل بروز مشکل می باشد در این مقاله سعی شده عوامل ایجاد بحران را شناسایی کرده و به منظور اطلاع رسانی، اثرات جانبی این بحران را بیان کرد و در ادامه در چارچوب شرایط اقتصادی و اقلیمی استان راهکارهایی جهت کاهش اثرات جانبی بحران آب پیشنهاد کرد.

کلیدواژه ها

بحران آب، کرمانشاه، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.