بررسی وضعیت جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در بخش کشاورزی استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار استان کرمانشاه
  • کد COI اختصاصی: SDKP01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا حیدریان

کارشناس مدیریت امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

وحید محمدپور

مدیر امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

سعید کریمی

معاون امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

ناصر ناصری

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

چکیده

در این پژوهش اشتغال پایدار روستایی در استان کرمانشاه در قالب برنامه جذب تسهیلات طی یک دوره 6 ماهه سال 96-97 به روش اسنادی مورد بررسی قرار گرفت. داده های تحقیق براساس مصاحبه موضوعی عمیق از 30 نفر از کارشناسان جذب تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی استان صورت گرفته که در این طرح 583 مورد از متقاضیان در چهار بخش کشاورزی شامل دام و طیور، باغبانی، شیلات و صنایع تبدیلی در چهار بانک کشاورزی، صندوق کارآفرینی امید، توسعه تعاون و پست بانک پیش پذیرش شدند. هدف از این پژوهش بررسی وضعیت جذب تسهیلات اشتغال روستایی در بخش های کشاورزی می باشد. جمعیت آماری براساس توزیع فراوانی متقاضیان شهرستان، جنسیت، زیربخش های کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش براساس بررسی فراوانی زیربخش ها بیشترین متقاضی این تسهیلات مربوط به زیربخش دام و طیور و کمترین مربوط به شیلات بود و در بین شهرستان ها براساس توزیع فراوانی بیشترین متقاضی مربوط به شهرستان کرمانشاه و کمترین متقاضی مربوط به شهرستان جوانرود و از بین 583 مورد متقاضی پیش پذیرش شده 98 مورد زن و 485 مورد مرد می باشد. بیشترین جمعیت زنان متقاضی مربوط به شهرستان کرمانشاه و از بین 14 شهرستان دو شهرستان سنقر و جوانرود فاقد متقاضی زن می باشند. بنابراین می توان نتیجه گرفت با جذب تسهیلات اشتغال روستایی در بخش کشاورزی از مهاجرت روستائیان به شهرها و نیز ایجاد بیکاری فصلی و پنهانی در روستاها جلوگیری کرد.

کلیدواژه ها

اشتغال پایدار، تسهیلات، کشاورزی ، روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.