تحلیل شاخص های محیط کسب و کار استان کرمانشاه در چارچوب راهبردهای اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار استان کرمانشاه
  • کد COI اختصاصی: SDKP01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر نادری

استادیار گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه رازی

رضا رستمی

مربی، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، ایران

ایوب پژوهان

مربی، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

بهبود شاخص های کلان اقتصادی از مهم ترین اهداف تمامی برنامه های توسعه ای در سراسر دنیاست. فعالان اقتصادی و کارآفرینان در دنیایی مملو از رقابت، توسعه بازارها و نوآوری های فناورانه تنها در صورتی حاضر به سرمایه گذاری در اقتصاد هستند که علاوه بر وجود شرایط بنیادی کسب و کار، محیطی آرام و باثبات، اطمینان بخش و قابل پیش بینی در پیش روی خود متصور باشند. استان کرمانشاه با وجود داشتن موقعیت راهبردی جغرافیایی، بهره مندی از منابع طبیعی و اقلیم متنوع از نظر شاخص های محیط کسب و کار نسبت به متوسط کشور فاصله زیادی داشته و رتبه مناسبی نیز در میان استان ها ندارد. نرخ بیشتر از 30 درصدی مهاجرفرستی استان در طی سال های 1385-90 دلیلی دیگر بر این مدعاست. در این تحقیق با مرور کتابخانه ای بر گزارشات، تحقیقات و اطلاعات موجود، ابتدا با استفاده از تکنیک های آمار توصیفی وضعیت شاخص های محیط کسب و کار استان کرمانشاه با متوسط کشور در دوره زمانی 1390-97 مقایسه شده و سپس با رویکرد کیفی تحلیل محتوا، مولفه های کیفی محیط کسب و کار در 4 محور کلی طبقه بندی شده و در نهایت الگوی بهبود محیط کسب و کار در استان کرمانشاه در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبتنی بر بیانات مقام معظم رهبری ارائه شده است. نتایج در بخش توصیفی نشان می دهد درحالی که در محور زیرساخت ها در بعضی شاخص ها مانند انرژی وضعیت استان کرمانشاه از میانگین کشوری بهتر است؛ اما در محور فرهنگ کار بیشترین فاصله با میانگین کشور وجود دارد

کلیدواژه ها

محیط کسب و کار، کارآفرینی، اقتصادمقاومتی، توسعه، استان کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.