تاثیر شکل و فرم دسترسیهای شهری بر امنیت شهروندان (مطالعه موردی شهر اسفراین)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی پیشگیری از آسیب ­های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: NCPSH01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رمضانی استیین

دانشجوی دکتری جامعه شناسی گرایش مسایل اجتماعی ایران

حمیدرضا پوریوسفی

دانشیار جامعه شناسی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

علیرضا محسنی تبریزی

استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران

غلامحسین ولیان

کارشناس ارشد جغرافیای شهری

چکیده

امنیت در شهر برای ساکنان آن جزو مباحثی است که به دلیل آثار متعدد آن در حوزه ها و عرصه های مختلف دارای اهمیت بسیار زیادی است. فضای شهری و شکل و فرم دسترسی های شهری و ارتباط آن با ایجاد یا سلب اهمیت ضرورت بررسی این ارتباط را مضاعف کرده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شکل و فرم دسترسی های شهری بر امنیت شهروندان در بین ساکنان شهر اسفراین اجرا شده است. از بین 74000 نفر از مجموع جامعه آماری تعداد 385 نفر از آنان با استفاده از فرمول نمونه گیری کرجسی مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته پس از انجام آزمونهای روایی و پایایی در بین نمونه های تحقیق اجرا گردید. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. در این پژوهش نتیجه آزمون فرضیه ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون آزمون گردیدند. نتایج بیانگر وجود رابطه و تاثیر معنیدار شکل و فرم دسترسیهای شهری بر امنیت شهروندان است. همچنین نتایج بیانگر رابطه مستقیم و تاثیر معنیدار نفوذپذیری شبکه های دسترسی شهری بر امنیت شهروندان شهر اسفراین میباشد. نتایج تحلیل رگرسیون تک متغیره نشان داد که شکل دسترسی شهری در نقاط مختلف شهر و بر اساس عامل تاثیرگذار بر امنیت میتواند شطرنجی و یا شعاعی باشد؛ اما تاثیرپذیری امنیت شهروندان تحت تاثیر شکل حلقوی شبکه دسترسی شهری تائید نشد.

کلیدواژه ها

امنیت شهروندان، نفوذپذیری شبکه های دسترسی شهری، شکل دسترسی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.