ظرفیت باربری فونداسیون های پوسته ای بر روی خاک های غیرچسبنده تحت بار خارج از محور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS07_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر خزائی

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه رازی

کامران ابراهیمی

دانشجوی دکتری مهندسی ژئوتکنیک دانشگاه رازی

سیدمحمدامین نعمت پور

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه رازی

چکیده

از انواع مدرن سیستم فونداسیون می توان شالوده پوسته ای را نام برد. این شالوده ها علاوه بر صرفه اقتصادی در بسیاری موارد موجب افزایش ظرفیت باربری و کاهش نشست زیر پی خواهند شد. در این مقاله، مطالعه ای بر روی ظرفیت باربری فونداسیون های پوسته ای که بر روی خاک های غیرچسبنده واقع شده اند و تحت بار خارج از محور قرار دارند، ارائه شده است. با توجه به شرایط پیچیده توضیح تنش در زیر فونداسیون پوسته ای، استفاده از روش های عددی به منظور بررسی و تحلیل این شالوده ها توصیه می شود. برای این منظور، یک سری مدل سازی های عددی با استفاده از روش FELA انجام شد. به منظور بررسی تاثیر خروج از محوریت بار، فاکتور کاهش ظرفیت باربری ارائه شد. در این روش نسبت ظرفیت باربری در حالتی که بار خارج از محور باشد به ظرفیت باربری همان شالوده تحت بار قائم تعریف می شود. مقایسه نتایج حاصل از مدل سازی های عددی نشان داد که در هنگام استفاده از فونداسیون های پوسته ای، وجود خروج از محوریت بار، مقدار ظرفیت باربری را به مقدار بیشتری نسبت به فونداسیون های مسطح مشابه کاهش می دهد، بنابراین توصیه می شود در هنگام استفاده از این گروه فونداسیون ها، از ایجاد خروج از محوریت جلوگیری شود. یک عبارت ریاضی نیز برای فاکتور کاهش ظرفیت باربری در شالوده های پوسته ای ارائه شد.

کلیدواژه ها

فونداسیون پوسته ای، روش FELA، ظرفیت باربری، خروج از محوریت بار، مدل سازی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.