برآورد مقدار انتشار بیوگاز از محل دفن زباله های شهرستان خوی با استفاده از نرم افزار لند جم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی علوم و تکنولوژی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TECHSD04_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

امیر کاهایی خسروشاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه صهنتی سهند ، تبریز

هانیه شکرکار

استادیار دانشکده مهنسی شیمی دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

چکیده

زباله های دفن شده در محل های بخصوص( لندفیل)، در اثر تجزبه در گذشت زمان، تولید گاز های گلخانه ای اعم از متان و دی اکسید کربن می نمایند. با توجه به آسیب پذیری محیط زیست از گاز های گلخانه ای، شناخت و بررسی دقیق نوع و میزان تولید این گاز ها از لندفیل ها و نیز اثرات ناشی از آن ها حائز اهمیت است. همچنین انتشار گاز تولیدی در لندفیل به اتمسفر، سبب افزایش گرمایش جهانی و آثار مخرب زیست محیطی می شود. به دلیل اینکه گاز های گلخانه ای عموما از تجزیه بی هوازی مواد آلی موجود در زباله تولید شده و نرخ تولید این گاز ها با رطوبت محیط متناسب می باشد، لذا تحلیل و بررسی این دو عامل بسیار مهم است. در مطالعه پیش رو میزان گازهای منتشره از لندفیل زباله شهر خوی واقع در آذربایجان غربی، با استفاده از نرم افزار لندجم مورد بررسی قرارگرفته است. محل دفن زباله در 20 کیلومتری شهر، به مساحت 49 هکتار و در روستای آغ بلاغ قرار گرفته است. نرخ تولید متان با در نظر گرفتن منطقه خشک برای شهر خوی 0,02 و پتانسیل تولید متان 170 (معمولی) در نظر گرفته شد. بیشترین گاز تولیدی از لندفیل در سال 2079یعنی یک سال بعد از پایان پروژه به مقدار 2,567×104 تن خواهد بود. این میزان در سال 2018به مقدار1,507×104 تن رسیده است. نتایج این مطالعه نشان داد که حجم قابل توجه ای از گاز متان و دی اکسید کربن از محل تخلیه زباله های شهرستان خوی به اتمسفر تخلیه می گردد که در صورت بازیافت آن علاوه بر تولید انرژی به ارتقاء کیفیت هوا نیز کمک خواهد نمود.

کلیدواژه ها

آلاینده ها، دفن بهداشتی، خوی، گاز های گلخانه ای، لندجم1

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.