کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی در پدافندغیرعامل(مطالعه موردی استان گلستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی علوم و تکنولوژی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TECHSD04_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور جاهدی جوزچال

چکیده

فرایندتحلیل سلسله مراتبی روشی است منعطف،قوی وساده که برای تصمیم گیری در شرایطی که معیارهای متضاد انتخاب بین گزینه ها رابامشکل مواجه می سازد،مورد استفاده قرارمی گیرد.این روش ارزیابی چندمعیاری،ابتدا درسال1980 توسط توماس ال ساعتی پیشنهاد گردیدوتاکنون کاربرد متعددی درعلوم مختلف داشته است. امروزه پدافند غیرعامل به دلیل وجود سلاحهای مدرن، مخرب و کارآمد به عنوان یکی از اولویتهای مهم بخشهای امنیتی کشورها شناخته میشود. ساخت قلعهها و حصارها، حفر خندقها و ساخت شهرها در مناطق مناسب اقداماتی از جمله نمونههای مشهور در این است که مردم در طول تاریخ جهت دفاع از خود و پیروزی در جنگها انجام میدادند. استان گلستان دارای وسعتی حدود20367 کیلومترمربع و دارای ناهمواریها، رشته کوهها، غارهای کوچک و بزرگ ،جنگل های پراکنده وانبوه،رودخانه ها و آبشارهای فراوان می باشدکه از لحاظ پدافند غیرعامل مزیت مهم این استان بشمار می آیند. دراین مقاله به کاربرد مشخصی از روش تحلیل سلسله مراتبی درانتخاب مناسب بین اصول وروش های پدافند غیرعامل باتوجه به شرایط طبیعی استان گلستان مورد بررسی قرار گرفته است .نتایج بدست آمده نشان می دهد که روش فرایندتحلیل سلسله مراتبی (استفاده از نرم افزاراکسپرت چویس)باتوجه به سادگی ،انعطاف پذیری،به کارگیری معیارهای کیفی وکمی به طورهمزمان ونیز قابلیت بررسی سازگاری درقضاوت ها می تواند دربررسی موضوعات پدافند غیرعامل کاربرد مطلوبی داشته باشد.

کلیدواژه ها

فرایند تحلیل سلسله مراتبی – پدافند غیرعامل – ارزیابی چندمعیاری-اکسپرت چویس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.