بررسی کیفیت آب زیرزمینی منطقه جلفا – دوزال از نظر SAR و EC

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD04_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پناهی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه زنجان

نسرین هجران خواه حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی دانشگاه زنجان

مرتضی نجیب

کارشناس شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی

چکیده

هدف از این تحقیق ارزیابی نسبت جذب سدیم و هدایت الکتریکی محدوده مطالعاتی جلفا – دوزال میباشد، که شامل دودشت هادیشهر و هرزندات است. در این مطالعه از داده های آماری 19 چاه در طول دوره زمانی 10 ساله (1385-1395) استفاده شده است. در این مطالعه با استفاده از استاندارهای ایسمان،2008 ،آبیاری،1964، مهندسین،1965 و ویلکوکس ،1955، برای بررسی میزان SAR پرداخته شده است. براساس طبقه بندی ایسان ،2008 و آبیاری، 1964 اکثر نمونه ها به ترتیب در منطقه هرزندات دررده ایدهآل و مطمئن بوده و فقط در دونمونه چاه قره بلاغ و زال 1 از لحاظ کیفیت در حالت قابل قبول و پرخطر بوده است. بر اساس طبقه بندی استاندارد مهندسین، 1965 ، در دو منطقه، اکثر نمونه ها در حالت بدون مشکل بوده و از لحاظ استاندارد ویلکوکس،1955 نیز به ترتیب در این محدوده مطالعاتی در حالت عالی و خوب میباشد. این محدوده ( جلفا- دوزال) از لحاظ هدایت الکتریکی نیز مورد بررسی قرار گرفت، نتایج نشان داده که میزان SAR در این محدوده اکثرا در حالت مناسب بوده و از لحاظ هدایت الکتریکی نیز در منطقه هرزندات در قسمت جنوب شرق کمتر و در قسمت غرب بیشتر بوده و در منطقه هادیشهر نیز میزان هدایت الکتریکی در قسمت شرق کمتر از غرب میباشد.

کلیدواژه ها

کیفیت آب زیرزمینی ، نسبت جذب سدیم ، هدایت الکتریکی ، جلفا – دوزال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.