استفاده از فناوری های نوین در کنترل آلودگی خاک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD04_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران پروانک

استادیار گروه علوم خاک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری، تهران، ایران.،

افسانه خمیس آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد HSE دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان،

پوریا پاکمنش

دانشجوی کارشناسی منابع طبیعی- محیط زیست دانشگاه پیام نور دهاقان.

چکیده

بدون داشتن خاک سالم، حیات و زندگی روی زمین امکان پذیر نخواهد بود. %95 غذای انسان از زمین حاصل میشود.برنامه ریزی برای داشتن خاکی سالم و تولید کننده لازمه بقای انسان است. به دلیل فعالیتهای گسترده صنعتی و کشاورزی، مقادیر قابل توجهی از آلودگیهای تولید شده در خاک تجمع یافته است. اصلاح خاک کاری دشوار میباشد. روشهای متنوعی برای کاهش آلودگی از خاک، مانند اصلاح با میکروارگانیسم ها اراه شده است. برخی از انواع نانو مواد میتوانند بسیاری از آلودگیها را کاهش دهند و یا خنثی کنند. هدف از این تحقیق بررسی استفاده از دو فناوری نوین (نانو ذرات و تکنیک ریست پالایی) در کنترل آلودگی خاک میباشد. نتایج بررسی نشان داد، افزودن نانورس به خاکهایی که در اثر نفوذ شیرابه ها آلوده شده اند، میتواند ضمن کاهش نفوذپذیری مخلوط، موجب کاهش غلظت فلزات سنگین، جذب آلاینده ها و بهبود عملکرد زیست محیطی گردد. نانو مواد با پایه ی آهن شامل اکسید آهن، آهن صفر، نانو ذرات سولفید آهن و نانو ذرات آهنی دوفلزی است. آهن صفر ظرفیتی در حضور اکسیژن ترکیبات آلی مانند فنل را اکسید نمود و بیش از 72 درصد از کروم شش ظرفیتی اولیه احیا و به گونه کم خطرتر تبدیل گردید. این نانو ذرات می توانند انواع آلاینده های آلی نظیر آلکانها، آلکانهای کلرینه، بنزین های کلرینه، رنگ های آلی، آلی،نیترو آروماتیک ها،بی فنیل پلی کلرینه و آنیونهای غیرآلی نظیر نیترات ها که کمتر سمی هستند و خطر کمتری دارند احیا نماید. با بهره گیری از تکنیک زیست پالایی، تحرک آلاینده های فلزی کاهش یافته و از انتقال آن ها به داخل منابع آب زیرزمینی و یا اتمسفر جلوگیری به عمل می آید .از طرف دیگر، قابلیت جذب زیستی آلاینده های فلزی به منظور ورود به زنجیره های غذایی نیز کاهش خواهد یافت. بنابر این، استفاده نانو ذرات و تکنیک زیست پالایی به عنوان دو فناوری نوین که نقش موثری در توسعه پایدار محیط زیست دارند، نسبت به سایر روشهای جذبی، در حذف آلایندها از منابع خاک پیشنهاد میگردد.

کلیدواژه ها

آلودگی خاک، فلزات سنگین، نانو رسها، ذرات نانو آهن، زیست پالایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.