مروری بر کشاورزی پایدار، امنیت غذایی و بررسی سازگاری گیاه کینوا در شرایط محیطی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AGRISD04_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم راسخی کازرونی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

اسما راسخی کازرونی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران

محمدرضا زمانی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

فاطمه حیدریان نائینی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران

چکیده

با رشد جمعیت دنیا، یا باید از منابع زمین مانند آب و منابع معدنی استفاده ی بیشتری کنیم و یا از آن ها به شکلی موثرتر در راستای تغذیه ی خودمان استفاده کنیم. باید به دنبال نوعی کشاورزی پایدار بود که از نظر اکولوژی مناسب، از نظر اقتصادی توجیه پذیر و از نظر اجتماعی نیز مطلوب باشد. در حقیقت کشاورزی پایدار، در جهت منافع انسان بوده، با محیط در توازن است و کارایی بیشتری در استفاده از منابع دارد. با وسعت رو به افزایش زمین های شور و با توجه به اهمیت آب و کمبود منابع آبی در کشور، استفاده از منابع موجود به شکل صحیح و کاربرد آب های نامتعارف یکی از مهم ترین اهداف بخش کشاورزی است. گیاه کینوا با نام علمی chenopodium quinoa Willd به عنوان یک گیاه زراعی مقاوم به شوری، بومی کوه های آند در بولیوی، شیلی و پرو است که بسیار خوش هضم تر از دانه های برنج و غنی از آهن، پروتئین، منیزیم، فسفر و ویتامین ب می باشد. کینوا با دارا بودن 9 اسیدآمینه ی ضروری و مقدار قابل توجهی پروتئین، به راحتی پروتئین مورد نیاز بدن انسان را تامین می نماید. با توجه به کم توقع بودن کینوا امید است که در سالیان آینده با تحقیق و مطالعه ی بیشتر پیرامون شرایط زراعی مطلوب آن، بتوان این گیاه را به عنوان کشت موفق در مناطق مختلف ایران معرفی نمود.

کلیدواژه ها

کشاورزی پایدار، کینوا، محصولات جدید، غذا، کمبود منابع آب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.