بررسی عوامل اثرگذار در طراحی معماری مهدکودک در شهر ارومیه با رویکرد افزایش خلاقیت یادگیری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACUSCONF04_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین گلزاری

موسسه ی آموزش عالی آفاق ، ارومیه

چکیده

ماهیت و ویژگی تفکر خلاق از گذشته تابه حال موردتوجه پژوهشگران بوده و ازآنجایی که شخصیت انسان نیز از همان سنین کودکی شکل میگیرد، درواقع تمرکز پژوهشگران در مورد خلاقیت مرتبط با این مقطع سنی است. همچنین پژوهشها حاکی از این است که محیط اطراف کودک نقش مهمی بر سلامت جسمانی، روانی و شکوفایی خلاقیت کودک دارد. پژوهش حاضر با روش و رویکرد توصیفی - تحلیلی و با استناد به منابع کتابخانه ای درزمینه های روانشناسی محیط و طراحی معماری در مفهوم خلاقیت و محیطهای ساخته شده بر پرورش خلاقیت کودکان، همچنین ویژگیهای محیطی موثر بر خلاقیت کودکان در مهدکودکهای شهر ارومیه موردبررسی قرارگرفته شده است.محور مطالعه ی حاضر بررسی میدانی 3 عدد از مهدکودکهای سه ستاره به صورت تصادفی است. بدین منظور محتوای کیفی منابع و نظریات پژوهشگران مطرح در این زمینه، در جهت رسیدن به تفسیر و یافتن چهارچوبی برای ارزیابی ویژگیهای محیطی موثر بر خلاقیت کودک موردبررسی قرار گرفت. در این پژوهش عوامل موثر بر خلاقیت کودک و ویژگیهای محیطی شکلدهنده این عوامل و نتایج حاصل از تحلیلهای انجام شده در بناهای این مراکز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج پژوهش با توجه به عوامل موثر در رفتار محیطی نشان می دهد، محیط با ویژگیهایی نظیر پیچیدگی، تحریک کنندگی، انعطاف پذیری، بازی سازی و ایجادکننده تعامل بین کودکان در افزایش خلاقیت کودکان موثر است. همچنین اگر محیط به گونه ای برنامه ریزی و طراحی شود که در آن اصول روانشناسی محیط در رابطه با خصوصیات جسمانی و روانی کودکان رعایت شود میتواند بستر مناسبی جهت شکوفایی خلاقیت کودکان فراهم آورد. محیط در این پژوهش محیط کالبدی، به صورت شناخته شده است که فضاهای باز و محیطهای طبیعی را نیز شامل میشود.

کلیدواژه ها

خلاقیت، روانشناسی محیط، مهدکودک، ارومیه، برنامه ریزی و طراحی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.