بررسی مولفه های روانشناسی محیط و تاثیر آن در اجتماع پذیری پردیس های سینمایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ACUSCONF04_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر نادری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحدرشت

مهسا دلشاد

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدلاهیجان

چکیده

معماری هنری اجتناب ناپذیر و بطور مداوم با ما در تماس است، رفتارهایمان را شکل میدهد و حالات روانی مان تعیین میکند به عبارت دیگر معماری یک شکل ارتباط غیر کلامی است. میسواندروه ه میگوید: معماری تبلور ساختار درونی خود و آشکار شدن آرام شکل است. رفتار اجتماعی در خلا رخ نمی دهد تعاملات اجتماعی در متن محیط طبیعی- مصنوعی واقع میشود و از سوی دیگر انعکاس همین رفتار به جهان کالبدی باز میگردد و نیاز به همین موضوع باعث شکلگیری علم روانشناسی محیط در ده ههای 60 و 70 شد. در ایران با توجه به حجم بالای جوانان و نیاز جامعه به تعامل و حضور آنان در مکانهای عمومی کمبود این محیطها با امکانات و طراحی مناسب بیشتر احساس میشود. محیطهای فرهنگی در صورت ایجاد امکانات و طراحیهای سنجیده باعث ایجاد رغبت و کشش در نتیجه حضور بیشتر در عرصه های عمومی میشود. با درنظر گرفتن نیاز انسان به برقراری تعامل و ارتباط با انسان ها و فضا، همواره مکانی لازم است که این نیازها را برطرف سازد و فضاهای شهری ازمهم ترین خواستگاه های جامعه برای تعاملات است. یکی از این فضاهای شهری سینما میباشد که با تبدیل شدن این کاربردی به پردیسسینمایی و چند عملکردی بودن آن دیگر به آن فراتر از یک تماشا خانه نگاه میشود و متاسفانه تقاضای آن از سوی مردم ایران، رو به کاهش است و از آنجا که مجموعه های سینمایی خود می تواند محلی برای برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی ،باز خوانی زندگی و نظایر آن باشدتوجه به معیارهای کمی و کیفی در فرآیند برنامه ریزی،طراحی ،احداث و بهره برداری از این مرکز، امری بسیار مهم در فراهم ساختن فضای مناسب جهت ارائه خدمات به مراجعه کنندگان است.. این پژوهش درپی آنست تابیان نماید معماری و طراحی داخلی سینماها، نقش مهمی در افزایش گرایش مردم به سینماها داشته و داردوطراحی پردیس سینمایی چند سالنه و با طراحی محیطی برای مردم جذاب تر ونقش مهمی درافزایش جذب مخاطب دارد.

کلیدواژه ها

سینما، پردیس سینمایی، اجتماعپذیری، معماری سینما ، روانشناسی محیط.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.