عناصر هویت بخش در معماری مسکن بومی (نمونه موردی شهرستان تالش)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران، کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ACAECONF02_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 866
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
معماری بومی نماد ملموس نیازها و ارزش های جامعه و جهان بینی است که در آن تمام بارزه های محیطی، فرهنگی- اجتماعی و معیشتی نمود عینی پیدا میکند و خانه محلی است که انسان هویت فردی خود را در آن میابد وهمچنین ارزشها تصورات،ادراکات، و شیوه های زندگی را به صورت مستقیم منعکس می کند وبه گونه ای منسجم در کالبد معماری نمود عینی میابند. اما ازچند دهه ی اخیر به دلیل اتخاذ رویکرد تبدیل روستاها به شهر و و عدم موجب تغییر معیشت از تولید به خدمات و همچنینسیل مهاجرت از روستاها به شهر و در نهایت تغییر در سبک زندگی روستائیان شده استو از طرفی عدم اجرای قوانین مرتبط باحفظ سیمای فضاهای عمومی باعث شده تا بسیاری از بناهای ساخته شده در چند دهه ی اخیر فاقد هویت متناسب بافرهنگ بومی بوده و این امرموجب ایجاد بحران هویتی در زمینه ی معماری و گسسته شدن فضای شهری و ایجاد شکاف میانانسان و محیط سکونتش گردیده است. لذا شناخت هویت معماری و استفاده از آن درمعماری جدید جهت برآورده نمودنانتظارات و اغنا مخاطب معماری امری لازم و ضروری به نظر میرسد.غرب گیلان دارای تفاوت های زبانی و قومی و هویت معماری با سایر مناظق گیلان است از این امر مثتثنا نبوده استاز این روجهت آشنایی با هویت کالبدی معماری منطقه تالش به مطالعه اماکن روستایی با استفاده از مطالعات میدانی و بررسی. اسنادتاریخی به مطالعه ی مسکن روستایی شهرستان تالش پرداخته می شود و در صدد پاسخ به این است که عوامل و عناصر هویتساز در معماری بومی چیست و این عوامل در معماری بومی شهرستان تالش کدام است نتایج نشان میدهد معماری تالشدارای شاخصه های عملکرد گرا ، برون گرایی فرمی با حفظ درونگرایی فضاها ، سادگی ، سبکی ، تناسبات مدولار ، شفافیت وارتباط با طبیعت می باشد.کلیدواژه ها
مسکن بومی هویت کالبدی معماری بومی شهرستان تالشمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.