مکان یابی مرکز دفع اصولی، فنی، جامع و بهداشتی زباله های شهرستان بهشهر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در علوم
  • کد COI اختصاصی: CMTS02_364
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسین زاده

کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش محیط زیست ، دانشگاه صنعتی شاهرود ، سمنان، ایران

یاسر احمدی

حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری بهشهر، ایران

ملیحه جهانی امیری

کارشناس بهداشت حرفه ای شهرداری بهشهر، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، سمنان، ایران

چکیده

گسترش بی رویه شهرها و در نتیجه افزایش بی رویه جمعیت شهری به ویژه در سال های اخیر موجب افزایش بیش از پیش مصرف و در نتیجه افزایش تولید انواع پسماند در مناطق شهری گردیده است. فرآیند مدیریت مواد زاید جامد شهری از ملزومات هر شهر می باشد که بی توجهی به آن می تواند برای هر شهری و حتی ساکنان روستاهای اطراف شهر مشکل آفرین باشد. طبق گزارشات بخش خدمات شهری شهرداری بهشهر روزانه به طور متوسط 09 تن زباله در شرق استان مازندران تولید می شود. از میان روش های مختلف دفع زباله به صورت تلنبار از مهمترین روش هایی بوده است که مدیریت شهری بهشهر در طی سال های استفاده از این مکان بر آن تکیه نموده است که زباله ها در جای مناسبی دفع نشده و با خطرات بهداشتی و زیست محیطی همراه است. این امر مشکلاتی مانند خروج شیرابه، آلودگی خاک، بوی بد، آتش سوزی، پراکندگی زباله و غیره را در محل دفن به وجود آورده است. به منظور جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید تلاش کرد ضمن انتخاب مناسب ترین مکان برای دفن آنها، این مواد به صورت بهداشتی و در فضایی خارج مناطق مسکونی دفن و معدوم شوند. برای انتخاب مکان صحیح دفن مواد زائد جامد باید معیارهایی مانند شیب، جهت شیب، فاصله از گسل، فاصله از مناطق مسکونی و خطوط ارتباطی و انتقال نیرو مورد توجه قرار گیرد. در نتیجه برای اطمینان یافتن از حفظ محیط زیست و رعایت اهداف توسعه پایدار و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، مکانیابی مرکز دفن زباله در شرق استان مازندران مسئله ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

پسماند، توسعه پایدار، مکان یابی، بهشهر، شیرابه، مواد زائد جامد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.