تحلیل نظریه ارزش فرین در شرکتها (مورد مطالعه: شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی تکنیک های مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MNGTEC07_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر جلوداری

گروه مالی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

صالح جلوداری

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه مدیریت دولتی، واحدلارستان، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایران.

حسین جلوداری

دانشجوی کارشناسی حسابداری مالی، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، واحد لارستان، ایران

چکیده

یکی از روشهای شناخته شده برای اندازه گیری، پیش بینی و مدیریت ریسک، ارزش در معرض خطر بوده کهدر سالهای اخیر مورد توجه و استقبال گسترده نهادهای مالی قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر،تحلیل نظریه ارزش فرین در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. روش تحقیقبرمبنای هدف، کاربردی- توسعه ای و برمبنای ماهیت پژوهش، توصیفی- تحلیلی محسوب میشود. جهت گردآوری مبانی نظری پژوهش، از پایان نامه، مقالات، سایت های اینترنتی و همچنین صورتهای مالی ویادداشت های همراه و گزارشهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استفاده شدهاست. به همین دلیل جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی1393 تا 1396 می باشد. نتایج پژوهش نشان داد که یکی از ابزارهای جدید محاسبه ارزش در معرض ریسکاستفاده از نظریه ارزش فرین برای مدلسازی ریاضی و آماری داده های فرین (داده های بسیار بزرگ یا بسیارکوچک) است. این نظریه صرفنظر از اینکه تشخیص میدهد بازده دارایی های مالی از چه توزیع احتمالیپیروی می کند، ارزش در معرض ریسک یک سبد مالی را نیز محاسبه می کند . به علت مزایای محاسبه یارزش در معرض ریسک با استفاده از نظریه ی ارزش فرین که به آنها اشاره شد، پیشنهاد می شود که نهادهایمالی (بانک ها، صندوق های سرمایه گذاری و ...) برای محاسبه ارزش در معرض ریسک سبدهای مالی خود ازاین روش به جای روشهای سنتی متداول استفاده کنند.

کلیدواژه ها

ارزش فرین، ارزش در معرض ریسک، بورس اوراق بهادار، نهادهای مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.